Naslovna VESTI PSI Čivava je imala 19 kilograma kada su je pronašli, a sada lagano...

Čivava je imala 19 kilograma kada su je pronašli, a sada lagano SKIDA KILOGRAME!

0
skida kilograme petface

Kada je Sadie Cok prvi put ugledala Suki, nije mogla da veruje. Mala čivava bila je napolju sa svojim vlasnikom i bila je preterano gojazna, jedva je šetala. Njen vlasnik, nažalost nije bio u stanju da se stara o njoj, a kao rezultat je to da sada ima čivavu sa 19 kilograma, što je 13 kilograma više nego što čivava treba da ima.

Želeo sam očajnički da joj pomognem. Cok se obratio Sukinom vlasniku i rekao mu da ako nije u stanju da se pravilno stara o psu, da će on usvojiti psa, a čovek se saglasio sa tim.

-Teško se podizao na noge i kada je trebalo da ide u toalet, a onda se ubrzo sruši. Od tog trenutka sam odlučio da mu pružim dostojanstven život. Želim da ga oslobodim od kilograma i da mu pružim život u kojem će trčati i igrati se kao i drugi psi, rekao je Cok dodajući da samo želi da pas bude zdrav i srećan.

skida kilograme petface

Čim je suki stigla u novu kuću, postalo je vrlo jasno da gubitak kilograma nikako neće biti lak. Siroti pas jedva je stajao, a da ne padne, nedugo nakon ustajanja morao je da legne, a ležeći je i jeo. Stalno je dahtao, jer ga i najmanje aktivnosti izmore. Njegova težina je uticala na svaki aspekt njegovog života.

-U krajnjem slučaju Suki je bio ljut na svet, rekao je Cok dodajući da se svaki dan bori za njega.

Koje rase pasa su najsklonije gojaznosti?

Novi vlasnici navode da pas nije navikao na interakciju sa ljudima i da je bio usamljenik. Neretko je, po dolasku, sedeo u ćošku i na približavanje čoveka počinjao je da laje u smislu „ostavi me na miru“.

Cok je Suki odveo veterinaru čim ju je preuzeo. Veterinar joj je propisao poseban režim ishrane kako bi se smanjila telesna težina i dobila je lekove da pije. Preporučeno joj je da svakog dana upražnjava šetnju od po 20 minuta svakog dana, što je odlično za početak.

-Suki bukvalno nije mogla da napravi jedan korak bez patnje i morala je odmah da se odmori. Tako smo počeli polako da se šetamo i minut po minut, lagano napredovali. Nju je sve u spoljnjem svetu plašilo, cveće, kamenje, grmlje, korov, automobuli, sve joj je izgledalo zastrašujuće, rekao je Cok.

Zašto je gojaznost opasna po ljubimce?

Ljudi u komšiluku u komšiluku su komentarisala, kada bi je videli, da više liči na svinju nego na psa. Međutim, njeni novi vlasnici nisu ustuknuli pod lošim komentarima i nastojali su da joj pomognu.

skida kilograme petface

Laganim aktivnostima i pridržavanjem preporuka i terapija koje je veterinar dao, Suki je sada došla na 10 kilograma i ima još jako malo do konačnog cilja.

-Polako je počela da se menja. Manje se plaši i voli aktivnost, rekao je Cok.

Suki i dalje ima više kilograma, ali napreduje ka svom cilju uz pomoć novih vlasnika. Svakodnevno se bore za nju i njoj prija njihovo društvo. Redovno se igraju i zabavljaju. Suki je od zanemarenog psa postala, voljen i pažen psa.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJEDINSTVEN DOGAĐAJ: Očistili plažu posle 20 godina i kornjače počele da se vraćaju na nju!
Sledeći tekstPronašli su malu gorilu u DRVENOM KAVEZU, sada ga obučavaju za život u divljini!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime