Naslovna VESTI PSI IDEJA KOJOJ SE KLANJAMO: Od pokvarenih veš mašina napravili sklonište za napuštene...

IDEJA KOJOJ SE KLANJAMO: Od pokvarenih veš mašina napravili sklonište za napuštene mačke!

2
sklonište za napuštene mačke petface4

Sklonište za napuštene mačke može biti stara kutija, dobro izolovana, stara automobilska guma, obložena materijalom, može biti bilo kakav zaklon od snega, kiše i vetra. A može biti i stara i dotrajala veša mašina!

PROČITAJTE I:

URADI SAM: Napravite sami kućicu za mačke! (VIDEO)

Sjajna ideja za sklonište napuštenih maca stiže nam pravo iz Portugala! Naime, Ana – lokalna veterinarka – dosetila se kako da iskoristi mašine, koje je videla pokraj obližnjeg kontejnera! Tada joj je sinula ideja i pokrenula je projekat pod nazivom ” Aqui Há Gato” (Ovde je mačka) kako bi napuštenim macama iz svog grada obezbedila izolovanu “kućicu”.

sklonište za napuštene mačke petface4

Lokalni savet joj je pružio podršku i postavio mašine po gradu, a studenti i crtači grafita su ova sjajna i dotrajala skloništa, pretvorili u uličnu umetnost. Mašine za pranje ne samo da su udobne, sa „usijanim limenim krovovima” na kojima mačke mogu da uživaju na suncu, već su i praktične. One pružaju izjednačenu temperaturu tokom ledenih zimskih dana i vrelih leta u Monšikiju, ovom živopisnom gradiću na jugu Portugala!

sklonište za napuštene mačke petface4

Skoro svi stanovnici ovog portugalskog grada pozdravili su ove „vile za mačke”, kojih za sada ima ukupno pet. Obzirom da je kampanja privukla pažnju tamošnjih medija, veterinarka Ana se nada da će se proširiti širom zemlje.

PROČITAJTE I:

NATPIS KOJI JE ODUŠEVIO: Ne dirajte OVU kućicu za mace!

sklonište za napuštene mačke petface4

Sve stare veš mašine i mašine za sušenje su dobrodošle, rekla je ona za medije.

sklonište za napuštene mačke petface4

Još jedan dokaz da nam za ovakve ideje ne trebaju veliki budžeti, već samo VOLJA! BRAAAAAVO, ANA!

2 KOMENTARA

  1. Ovo kod nas ne bi opstalo. Razlog je što kod nas ( pretežno romi ), skupljaju sve živo, a posebno kad je u pitanju stara bela tehnika, gvožđe itd……te bi kućice, nestajale bukvalno posle par sati od postavljanja

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.