Naslovna VESTI PSI DARIAN (8): “Ne želim poklone za rođendan, dajte mi hranu za pse...

DARIAN (8): “Ne želim poklone za rođendan, dajte mi hranu za pse iz azila”!

0
skuplja hranu za pse petface

Darian Gulić (8) iz Rijeke za svaki rođendan – evo već treći za redom – skuplja hranu za pse i daruje je napuštenim psima. Ove godine u skupljanju mu je pomoglo 23 drugara!

Kako kaže za 24sata.hr, voli da šeta pse i sakuplja za njih.

– Umjesto darova, on svoje uzvanike zamoli da donesu hranu i potrepštine za pse iz azila Društvo za zaštitu životinja Rijeka. Ja sam mu predložila da umjesto poklona skupi hranu za pse i on se bez razmišljanja složio s tim, kaže za pomenuti portal Darinova majka, Nena Gulić.

DEVOJČICA LEA (6): “Za rođendan neću poklone, već hranu za psiće u azilu”!

Svaki rođendan od roditelja dobije šta želi, dok od drugara dobija pomoć za napuštene pse.

– Divan, plemenit, ali i rijedak potez. Darian nije usrećio samo pse već i nas volontere, kaže oduševljeno Zdenka Jelovčan, predsjednica Društva za zaštitu životinja Rijeka.

skuplja hranu za pse petface

Osim što daju azilu najpotrebnije stvari, porodica Gulić motoviše i ostale ljude, ali i decu, da više nude pomoć onima kojima je ona potrebna!

– Vidimo to kao priliku da roditelji razgovaraju s djecom zašto je važno pomagati, da dožive kako je to napuštenim životinjama, i da ih privučemo na volontiranje, kaže majka Gulić.

Sreću koju pruža pomaganje psima, majka i sin Gulić odlučili su i da prošire. Nudili su privremeni smeštaj za pse kojima je bilo najpotrebitije.

SRBIJA JE PONOSNA: Ana je slavila rođendan, a gosti su umesto poklona donirali novac za konje u azilu!

– Do tada, privremeno smo udomili sedam pasa, a onda nas je šarmirala Nelly, kujica koju smo jednostavno morali udomiti za stalno, prepričava Nena.

Kako žive u malom stanu, nisu bili za stalno udomljenje. Za vreme tatinog odsustva zbgo rada na terenu, Nena i Darian bi sklonili nešto više pasa u stan. Ipak, ovaj put, za Nelly je bio potreban hitan smeštaj jer je bila ostavljena slabašna na ledu u Lici. Svi su je prihvatili. Dolaskom u njihov dom, svi su se u nju zaljubili i postala je član porodice!

– Jako volim Nelly jer se voli maziti, kaže Darian i dodaje da nije ljubomorna dok on šeta druge pse, jer zna da on ide da pomogne njenim drugarima!

DIVNO DETE, DIVNA PORODICA!

Izvor, Foto: 24sata.hr

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.