Naslovna VESTI SRAMOTA ZA SVET: Pronađena slepa ženka orangutana, sa 74 metka u svom...

SRAMOTA ZA SVET: Pronađena slepa ženka orangutana, sa 74 metka u svom telu, mladunče joj je preminulo! (VIDEO)

0
slepa zenka orangutana petface

Veterinari su nedavno otkrili neočekivanu i zaista strašnu stvar. Na ostrvu Sumatra, pronađena je slepa ženka orangutana sa 74 metka vazdušne puške u svom telu. Uz nju je bilo i njeno mladunče i oboje su bili u očajnom stanju. 

Ženka je dobila ime Nada, imala je višestruke prelome kostiju, bila je slepa i puna metaka. Nju i njeno mladunče odmah su odveli u kliniku kako bi im pružili pomoć. Utvrdili su da je ženka slepa zbog metaka kojima je pogođena i u oči, a njeno mladunče nije preživjelo jer je bilo veoma neuhranjeno.

PROČITAJTE I:

EKSPERIMENT NAD ŽIVOTINJAMA: Presađeni LJUDSKI GENI u mozak majmuna!

Naime, povređena Nada nije imala dovoljno snage da se prehrani i brine za svoje mladunče. Ona je operisana, no i dalje je u lošem stanju, a do ovoga je došlo zbog povećane potražnje za palminim uljem, zbog čega se uništavaju šume i mnoge životinje ostaju bez svog staništa i hrane.

Malezija i Indonezija spadaju u zemlje koje proizvode najviše palminog ulja, a životinje kao što su orangutani, nosorozi i slonovi zbog toga postaju ugrožene vrste. Prema IUCN Red Listu, ostalo je samo 13.500 sumatranskih orangutana koji žive u divljini. Ako se uskoro nešto ne preduzme, Nada će biti samo jedna u nizu životinja koje pate zbog ljudi. 

U organizaciji za zaštitu sumatranskih orangutana nadaju se da će se Nada oporaviti, no svesni su da će rehabilitacija potrajati, jer osim što je fizički loše, izgubila je i svoje mladunče. 

Da li možemo niže pasti?!

Izvor: Index.rs

petface viber

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAko razgovarate sa psom to je DOBRO, kažu stručnjaci! I ne samo to!
Sledeći tekstDOŠLO VREME ZA RASTANAK: Jovana i Srđan se u suzama oprostili od PRVE, vernog člana jutarnjeg programa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime