Naslovna VESTI MAČKE Slepi mačak po imenu Skuter verna je senka svoje nove vlasnice!

Slepi mačak po imenu Skuter verna je senka svoje nove vlasnice!

0
Slepi mačak petface

Slepi mačak: Priča o ovom krzenom mališanu počinje kao priča većine životinja koje se nađu u prihvatilištu. Naime, on je ostavljen i prepušten samom sebi. Srećom, naišao je na udruženja, zahvaljujući kojima je za njega saznala njegova buduća vlasnica.

Pročitajte još: TUŽNO: Makari je sada slepi pas, zahvaljujući svojim vlasnicima!

Skuter je mačak koji je ostavljen u jednom prihvatilištuu veoma lošem stanju:

On je imao veoma ozbiljne probleme sa očima kada smo primili poziv od drugog prihvatilišta. Oni su nas zamolili da preuzmemo brigu o Skuteru, rekli su iz Delaware County SPCA.
Nažalost, veterinar nije uspeo da mu spasi čulo vida, ali mu je zato spasao život. Dok se polako oporavljao, Skuter je, prema rečima zaposlenih, zahtevao konstantnu pažnju.

Slepi mačak petface

Za to vreme, na Facebook-u  puštena je objava o njegovom udomljavanju. Kada je Eni Tenison videla ovaj oglas na ovoj društvenoj mreži, ona se zaljubila istog trenutka. Sutradan je otišla u  Delaware County SPCA, čim su se njihova vrata izjutra otvorila, kako bi provela neko vreme sa Skuterom:
Bilo je sjajno kad sam ga prvi put videla. Stavili su ga na moje krilo, on se nije pomerao, a ja sam mogla da ga mazim do mile volje.

Pročitajte još: Ova mačka je bila na ivici smrti, a onda se oporavila zahvaljujući jednom strancu! (VIDEO)

Jedan susret je bio dovoljan da Eni shvati da joj je ovaj Slepi mačak suđen:

On je bio tačno ono što sam tražila od mačke – prijatelj. Odmah sam znala da će on živeti sa mnom. Kada je došao u moj dom, bio je malo zbunjen i nervozan, ali to ga nije sprečilo da istražuje prostorije. Sada kada su mu svaki ćošak i predmet poznati, on sve vreme sedi pored mene.

Slepi mačak petface

Skuter, Slepi mačak, postao je verna senka svoje vlasnice i prati je u stopu gde god da ona krene:

Svako jutro kada se probudim, ja ga dozivam, a on brzo dotrčava do mene, gde god da se u kući nalazi. Naravno, to ne važi kada je on već pored mene. Odmah uskače u moj krevet, za šta mu je trebalo samo jedan dan da savlada. Onda seda na moje grudi odakle zahteva da ga češkam. Tako ležimo sve dok ne dođe vreme da ja krenem na posao.

Slepi mačak petface

Slepi mačak i njegova vlasnica imaju i rutinu kada se ona vrati sa posla:
Kada dolazim kući, on me čeka i sve vreme ide ispred mene dok hodam. Onda seda na sofu i šapom prelazi kroz vazduh dok me ne dodirne. Ukoliko ga ne mazim, on počinje blago da me tapka po ruci kako bi me opomenuo da počnem. Dakle, ukoliko sam ja kod kuće, on se ne odvaja od mene.

Pročitajte još: NE ODBACUJMO IH: Saveti za život sa slepim psom!

Poruka je jasna – UDOMI, SPASI ŽIVOT!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUDRUŽENJA REAGOVALA: JKP “Naš dom” Požega planira da ubije 1.300 pasa od 1.500 uhvaćenih?
Sledeći tekstOvaj mačak se ne odvaja od bebe sa srčanim problemima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime