Naslovna VESTI PSI LJUBAV: Slepi pas Glen i staford Buzz su nerazdvojni prijatelji! (FOTO, VIDEO)

LJUBAV: Slepi pas Glen i staford Buzz su nerazdvojni prijatelji! (FOTO, VIDEO)

1
Slepi pas i staford petface

Slepi pas rase džek rasel terijer po imenu Glen ima verovatno najboljeg vodiča na svetu – svog najboljeg prijatelja Buzza! Buzz je devet godina star stafordski terijer koji je ostavljen zajedno sa Glenom u Hartlepoolu, u ​​Engleskoj. Slepi pas je ostavljen, prepušten sam sebi. Ali i svom prijatelju Buzzu!Slepi pas petface

Sudbina je htela da ih pronađu ljubitelji životinja koji su nerazdvojni par smestili u „Stray Aid“, sklonište za napuštene životinje u britanskom Coxhoeu, čiji se volonteri trude da pronađu dom za nerazdvojni par.

Slepi pas petface

Buzz je istovremeno i Glenov najbolji prijatelj i pas vodič. Kad su zajedno reč je o veselim i razigranim psima koji vole ljude.  I dok za vreme igre Glen funkcioniše „normalno“, Buzzova pomoć potrebna mu je kad dođe vreme za hranu i odlazak u krevet. 

– Toliko su zavisni jedan o drugog da kada su nekoliko minuta razdvojeni, postaju nervozni i uznemireni, kažu volonteri ovog centra.

Zbog njihove neverovatne povezanosti, iz „Stray Aid“-a žele da ih udome isključivo zajedno. Kažu da ovo neće biti težak posao, verovatno, jer je njihova priča osvojila svet!

Iako ne znaju koliko je par zajedno, pretpostavlja se da ovo neobično prijateljstvo traje duže vreme jer su oboje podjednako stari.

(klikni na sliku za uvećanje)

– Buzz deluje kao „Glenove oči“ i Glen ima potpuno poverenje u Buzza”, rekao je Sue Bielby iz ovog skloništa.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstULIČNI PSI: Fotografije koje prate tužnu svakodnevnicu napuštenih pasa
Sledeći tekstPORAŽAVAJUĆE: 4.000 životinja se godišnje napusti u Hrvatskoj!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime