Naslovna VESTI MAČKE “Slepi putnik“: Maca putovala 170 km ispod automobila!

“Slepi putnik“: Maca putovala 170 km ispod automobila!

0
slepi putnik, macka ispod automobila

Nesvakidašnji doživljaj ovog dana stiže nam od Nisvete iz Velike Kladuše u Bosni i Hercegovini! Naime, kada je krenula za Opatiju, Nisveta je stala na obližnju benzinsku stanicu, kako bi sipala gorivo.
“Začula sam mjaukanje i pogledala u maleno mače koje stoji na putu. Radnik na stanici mi je rekao da ga je neko jutros tu ostavio. Mjaukalo je, bilo je hladno, padala je kiša”, prepričava nam Nisveta.
Zbrinula ga je, kupila malo hrane koje mu je dala i otišla da plati. Međutim, mače se podvuklo pod njen auto. “Tražila sam ga besomučno kako ga slučajno ne bih zgazila. Zamolila i radnika da mi pomogne, međutim, od mačeta ni traga ni glasa nije bilo. Krenula sam i još jednom se osvrnula u nadi da ću videti gde se mače nalazi. Kako ga nisam videla, otišla sam”, priča Nisveta. Kiša, hladnoća, voda na autoputu, okolina koja po rečima Nisvete liči na jezero.

slepi putnik, macka ispod automobila

“U Tušiloviću voda na cesti je dosezala do poda auta. Prštalo je na sve strane što od mog auta što od drugih sa kojima sam se mimoilazila. Vožnjom po autoputu pratila me je kiša, hladnoća, a pred kraj puta na dijelu Kikovica, Oštovica i olujni vjetar. Stigla sam pred kuću , kad sam izašla iz auta čula sam mjaukanje”, prepričava Nisveta.
Prva pomisao joj je bila da je to njen mačak, kućni ljubimac, koji je neretko čeka kada stigne kući. Međutim, iznenađenje je usledilo kada ga je pozvala po imenu, a on se nije odazvao.
“Ukočila sam se. Kroz glavu mi je proletila misao da je to mače iz Kladuše. Put od 170 km, kroz kišu, vodu, oluju, hladnoću sve ispod auta??!! Da li je mače čitavo, u kakvom je stanju?”, zabrinuta je bila Nisveta.
Brzo je pozvala svoju ćerku, koja je pronašla mače i izvukla ga ispod auta. Drhtalo je, malo mršavo klupko. Oči su bile vlažne od studeni.

slepi putnik, macka ispod automobila

“Ugrijale smo ga, nahranile i ono je zaspalo. Počelo je i da prede. Cijeli dan je mače bilo na stanici. Od svih vozila ono je odabralo moje. Kako je znalo? Instinkt? Sudbina? Izabralo je najbolje. Da je ostalo, velika je vjerovatnoća da bi završilo rastrgano od strane uličnih pasa”, na samu pomisao na drugačiji scenario bila je tužna Nisveta.
Kako kaže, zna da mu putovanje nije bilo ni malo lako, ali ,,slepi putnik” je stigao na sigurno. Kada se malo oporavi nadamo se da će njegov ostatak života, koji nije počeo najbolje, biti srećan na novoj Opatijskoj adresi.
“Teško mi je kad pomislim na kakav način je prošlo taj put. Sretna sam da je sada dobro i sigurno. Život mu se preokrenuo. Rođeno je pod sretnom zvijezdom”, zaključila je Nisveta. Ova priča nas podseća da doooobro pogledamo još jednom pre nego li upalimo naš automobil, ovo je vreme kada se mace kriju ispod hauba, oko točkova,…kako bi se ugrejale!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNajkratkovečnije akvarijumske ribice!
Sledeći tekstTO JE HRABROST: Odgajali ga vukovi, sa njima se druži već 40 godina!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime