Naslovna VESTI SLIKE I PRIČA KOJE LOME SRCA: Stara krpa – jedina uteha spasenog...

SLIKE I PRIČA KOJE LOME SRCA: Stara krpa – jedina uteha spasenog mladunčeta šimpanze

0
spasena beba šimpanze

Nehumanost koju neki ljudi pokazuju kada su životinje u pitanju nas po pravilu rastuže. Ipak, slike koju prate ovu potresnu priču slomila nam je srce. Ovakvu tugu i bol životinjama može da priredi samo nečovek.

spasena beba šimpanze

 

Bio je dovoljan samo jedan telefonski poziv kako bi članovi udruženja Liberia Chimpanzee Rescue And Protection pohitali u pomoć i spasli jedan život koji neko nije cenio. Njihova akcija je dovela do srećnog kraja priče koja je mogla da se pretvori u tragediju. Ali slike koje su načinili su izuzetno potresne.

Pročitajte i ovo: NAJDIRLJIVIJI VIDEO KOJI STE VIDELI: Ovčice formirale veliko srce u čast farmerove pokojne tetke!

spasena beba šimpanze

Kada su došli do jedne prodavnice u Liberiji, spasioci su zatekli zastrašujuću scenu. Iz kartonske kutije gledale su ih okice ispunjene strahom bolom i tuge. Bila je to beba šimpanze stara jedva godinu dana. Bilo je očigledno da joj nije pružena nikakva nega i da bi uskoro završila svoj kratki život u velikim mukama.

spasena beba šimpanze

Jedino što je imala bio je komad stare, prljave krpe od koje nije htela da se odvoji. Spasioci su joj dali ime Chance (Šansa) i odmah su je prebacili u prihvatilište koje je specijalizovano za lečenje i negu ovakvih životinja. Čens je bila neuhranjena, fizički zaostala u razvoju u odnosu na svoje vršnjake. Započeto je lečenje i nega koja podrazumevaju 24-časovni nadzor da bi je oporavili kako bi bila spremna da dobije pravi dom u kojem će imati odgovarajuću brigu.

Pročitajte i ovo: BANJALUČANI POMOZITE! Ostavljenim bebama HITNO potrebna pomoć!

spasena beba šimpanze

Ovo je dugotrajan proces. Čens se i dalje ne odvaja od svoje krpe. Ona joj je jedina uteha i pruža joj nadu i veru da će doživeti bolje dane. Ljudska svirepost je opet zamalo uzela najveći danak. Nevini život jednog nemoćnog bića za šaku dolara.

Izvor: animalzoo.ro

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRIJATELJ SE NIKADA NE NAPUŠTA: Pas leži sa dečakom u bolničkom krevetu!
Sledeći tekstLUDILO NA DELU: Posle besmislene rasprave bacila štene na čoveka (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime