Naslovna VESTI PSI Pronađena dva NAPUŠTENA i SMRZNUTA šteneta

Pronađena dva NAPUŠTENA i SMRZNUTA šteneta

0

Čovek je prolazio pored praznog placa u svom komšiluku kada je primetio otvorenu kutiju koja se tu ranije nije nalazila. Iz nekog razloga, osetio se pozvanim da proviri i vidi da li se nešto nalazi u njoj.

Ono što je video nije očekivao, jer su se u kutiji nalazila dva mala šteneta, nesvesna i gotovo potpuno smrznuta.

smrznuta petfaceNije znao da li je prekasno da im se pomogne, ali je znao da to mora da učini, pa ih je brzo odvezao u najbliže prihvatilište u Kanzasu u nadi da mogu da im pomognu. Osoblje je odmah znalo da su im šanse da se izvuku slabe, ali su se odmah dali u akciju pokušaja spasavanja malenih života.

Pročitajte još: Idu sve hladniji dani: Nekoliko saveta kako da pomognete psima i macama!

– Bili su u užasnom stanju kada su došli kod nas. Brzo smo ih odveli u veterinarsku kliniku, gde smo saznali da su bili veoma dehidrirani i da su im se telašca smrzavala. Naše osoblje je radilo satima sa njima, dajući im tečnosti i podižući im toplotu, rekla je Tori Fugejt, direktorka marketinga i komunikacija prihvatilišta.

Osoblje u prihvatilištu je činilo sve kako bi psići živnuli, što se nakon nekog vremena i dogodilo. Tromesečnim štencima je bilo mnogo bolje, ali je osoblje bilo zabrinuto da možda neće pregurati noć.

smrznuta petfaceZbog toga je jedan zaposleni odneo štence kući u slučaju da im je potrebna dodatna nega. Do jutra, ova dva smrznuta štenca su bila nemerljivo bolje i svi su bili šokirani njihovim napretkom.

– Mogli su da jedu i vratili su se u normalno stanje. Dali smo im i kašu jer su bili toliko pregladneli da su se gotovo kupali u njoj, zaključila je Fugejt.

Pročitajte još: Oporavlja se mače nađeno sa smrznutim šapicama!

Niko nije mogao da zamisli ko bi mogao da izbaci štence na ovako surov način i svi u prihvatilištu su bili srećni što su uspeli da se izvuku, uprkos malim šansama koje su imali. Štenci se sada nalaze u privremenom domu gde će biti do osme nedelje, kada će biti spremni da idu u svoje stalne domove.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstČovek u kutiji našao kučiće ostavljene da se smrznu!
Sledeći tekstKOMŠIJE ZATEKLE DIRLJIV PRIZOR: Bišon, Zaza, ležao nepomično pored vlasnika koji je preminuo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime