Naslovna VESTI PSI DECA KAKVU VELIČAMO: Ovi dečaci su OSMISLILI I NAPRAVILI solarne kućice za...

DECA KAKVU VELIČAMO: Ovi dečaci su OSMISLILI I NAPRAVILI solarne kućice za napuštene pse!

0
solarne kućice petface

Solarne kućice? Mnogi bi rekli sjajan izum da se uštedi električna energija i da dom bude ovak topao. Ali, ako vam kažemo da su dva dečaka, koja pohađaju SREDNJU ŠKOLU izmislili i napravili solarne kućice za napuštene pse, shvatićete zašto se ova vest našla na našoj naslovnoj strani!

Naime, priča nas vodi u Tursku, u provinciju Kütahya na zapadu zemlje, gde žive Oğuz i Ahmet, dečaci koji pohađaju lokalnu srednju školu. Ova dva dećaka su pre svega i veliki ljubitelji životinja i znali su da nešto moraju učiniti za napuštene pse u njihovom gradu! Zato su u svojoj školi osmislili i izfradili kućice za pse lutalice, koje će se grejati uz pomoć solarne energije!

SPAS ZA NAŠE LJUBIMCE: Osmislili kućicu koja štiti od buke izazvane vatrometom i petardama!

-Oguz i Ahmet želeli su da učine nešto za pse u našem školskom dvorištu. Na ideju za projekat su došli brzo, a uz pomoć nastavnika biologije je i pretvorili u stvarnost! Funkcioniše po principu solarne energije, koja greje prostirku na podu kućice, i tako održava kućicu toplom i lepim mestom za lutalice, kaže direktor škole koju pohađaju dečaci!

solarne kućice petface

Glavni cilj je bio da se spreči smrzavanje životinja, pa će im solarne kućice biti tople čak i u hladnim danima.

Muzafer Efe, nastavnik biologije koji je i odgovoran za projekat, rekao je da su dečaci pripremili nacrt projekta, prikupili potrebne materijale, dodajući da je ukupna cena projekta oko 100 turskih lira (16 eura ili 1900 dinara). Efe je rekao da je ponosan na svoje učenike, dodajući da je najvažniji aspekt cele ove priče HUMANOST LJUDI!

SJAAAAAJNO: Osmislili fotoaparat kojim pas fotografiše ono što VOLI! (VIDEO)

-Pokušavamo da promenimo način na koji ljudi gledaju na napuštene životinje, jer imaju pravo da žive u ovom svetu baš kao i mi, rekao je on.

NE ZNAM ŠTA DA DODAMO, osim deco – VI STE NAŠA SVETLA BUDUĆNOST!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.