Naslovna VESTI PSI KURŠUMLIJA: Sara, Andrijana i Elena spašavale otrovane lutalice – umirale im na...

KURŠUMLIJA: Sara, Andrijana i Elena spašavale otrovane lutalice – umirale im na rukama!

1
spašavale otrovane petface

Masovno trovanje napuštneih pasa u Kuršumliji pokušale su da spreče tri devojke, heroji grada i napuštenih, koje su pse držale u kućama kako ne bi pojeli otrovane kriške hleba. Osim toga one već danima unazad lepe plakate po tom gradu kako bi ukazale na problem trovanja pasa. Na plakatima je osim slika pasa napisano i “Ceo grad je pod otrovima za pse. Kuršumlijo, otrovala si nečije prijatelje. Kuršumlijo, moglo je da bude i nečije dete”.

Jedna od hrabrih devojaka je i Sara Sara Radenković, koja je za portal prokupljenadlanu.rs rekla da su devojke prijavile veterinarskoj i komunalnoj policiji da neko truje pse, ali niko od nadležnih nije reagovao.

Kuršumlijskog Hačika pokušali da otmu: Stavili ga u kavez i maltretirali!

Radenković je sa drugaricama Andrijanom (14) i Elenom (13) u blizini Železničke stanice pronašla razbacane kriške hleba, natopljene plavim prahom, a bilo ih je svuda po ulici i oko pruge.

spašavale otrovane petface

-Jasno nam je bilo da je u pitanju otrov, verovatno cijanid, kasnije sam saznala to. Uplašene i uplakane sve tri smo krenule da spasavamo ostale pse, koji nisu pojeli taj hleb, rekla je Radenković.

Četiri psa su odnele u najbližu kuću, gde ih je mladić po imenu Miloš prihvatio i zatvorio kod sebe u kuću. 

Hačiko iz Kuršumlije: Pas čeka vlasnika, koji je preminuo, već godinu dana!

-Izašao sam na ulicu i video prizor koji nikada neću zaboraviti. Psi su se tresli i padali po ulici, sa penom na ustima, nije bilo pomoći, brzo su uginuli, rekao je Miloš.

Devojke su pokušale da otrovane pse spasu medicinskim preparatima, ali bez uspeha, tako da su nažalost dva psa umrla – i to na njihovim na rukama. 

-Ljudi su prilazili i govorili nam da ostavimo pse da uginu, a niko nije ni pokušao da pomogne. Plakale smo sve tri i tražile pomoć, rekla je Andrijana.

One su same pokupile otrovan hleb, kako se ne bi još neko otrovao, a veterinarskoj službi prijavile su incident. Kako su navele, još petnaestak pasa je prijavljeno kao UGINULO!

-Lično sam prala asfalt sonom kiselinom, kako bih otklonila otrov. Nažalost, već sutradan je opet bio na istom mestu. Onda smo organizovali akciju lepljenja plakate upozorenja po Кuršumliji. I njih je neko skidao. Ovaj otrov nije opasnost samo za pse, već i za decu, a o tome niko ne misli, dodaje Sara.

Kako nezvanično saznaje Kurir, na gradsku deponiju odvezena je puna traktorska prikolica uginulih pasa, a osim lutalica, prijavljeno je trovanje i vlasničkih pasa. Niko od veterinarskih i komunalnih inspektora nije želeo da daje izjave povodom tog incidenta. 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTUŽNA PRIČA: Jedna sitnica mu je izmenila izgled lica, od tada mu je život postao samo BOL! (VIDEO)
Sledeći tekstNEPROCENJIVI OSMESI SLOBODE: Kada su shvatili da su slobodni, nisu mogli obuzdati osmeh!

1 KOMENTAR

  1. Eto super i sada mi gradjani Kursumlije koji smo iz tih krajeva,gde moramo da prodjemo pored te gradske deponije da bi stigli do svog sela moramo da udisemo smrad koji i pre bacanja tih pasa nije bio tako lep,a o tome da se ispod te deponije nalazi reka o tome vec i da ne pricam,ako ih bacate trebali ste barem da ih zakopate, bravo za vas pametnjakovice……

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime