Naslovna VESTI MAČKE Upoznajte Hanu (28) kojoj je zanimanje spasavanje mačića!

Upoznajte Hanu (28) kojoj je zanimanje spasavanje mačića!

1
spasavanje mačića petface

Ako bismo vam rekli da je pravo pravcato zanimanje spasavanje mačića, da se jedna Hana njime bavi i da to radi dugi niz godina, sigurno nam ne biste poverovali. Zato vas danas upoznajemo baš sa njom – devojkom kojoj je zanimanje spasavanje mačića!

Hana Šo je danas 28-godišnjakinja, a posle završenog fakulteta počela je da usvaja mačiće bez majke. Od tada je ceo svoj život podredila othranjivanju novorođenih mačića, usvajajući izuzetno mlade ostavljene mačiće koji se u azilu obično odmah uspavljuju.

spasavanje mačića petface

Iako je briga o bolesnim, uplašenim i krhkim mačićima zahtevna i stresna, Šo na svom Instagram nalogu predstavlja pozitivnu stranu rada na spasavanju mačića – dok hrani, kupa i vozi svoje minijaturne štićenike.

Pročitajte još:
ČUDESNO: mače koje je imalo manje od 10 % šanse da preživi, izvuklo se zahvaljujući svom nesalomivom duhu!

Ona je svoj hobi, svoju ljubav prema mačkama, pretvorila u pravo pravcato zanimanje – spasavanje mačića!

Zaštita životinja je životna strast koja je počela sa 12 godina kada sam odlučila da prestanem da jedem životinje. Spasavanje mačića je nešto što sam počela da radim pre osam godina. Kada sam išla u školu, bukvalno bih krijumčarila mačiće na posao u košulji i hranila ih u kupatilu da niko ne vidi, priča Hana za VICE.

spasavanje mačića petface

Kako kaže ni sam a ne zna tačan broj mačića koje je spasila. Poslednji put kada je brojala, othranila je nekoliko stotina mačića za osam godina. Za VICE je otkrila kako su gotovo svi novorođeni mačići bez majke zapravo „posledica“ nesterilisanih mačaka lutalica.

Pročitajte još:
POGLEDAJTE: Akcija spasavanja dva mačeta iz ventilacione cevi! (VIDEO)

– Najčešće kad ljudi pronađu mačiće bez majke u prirodi, donesu ih u azil, gde se oni odmah uspavljuju. E, tu nastupaju spasitelji mačaka! Kad se pojavimo, mi obezbeđujemo dom kao alternativu uspavljivanju i nudimo da sami odgajamo mačiće, objasnila je Hana.

spasavanje mačića petface

Hana je i sama vlasnica dve mačke – Koko i Eloiz – a obe je odgojila otkako su bili novorođeni siročići. Za sve nas imala je jednu poruku:

– Ako vaš život nije organizovan tako da možete da othranjujete mačiće, pokušajte da udomite starije mačke. Ako vaša situacija kod kuće nije takva da možete da ih udomite, aktivirajte se u prevozu mačaka ili u hvatanju i kastraciji lutalica. Uvek postoji način da se pomogne, rekla je za kraj Hana.

DIVNO DIVNOOOOOO! Pogledajte celu foto galeriju:

Izvor: VICE
Foto: Instagram

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSVAKO MOŽE: Kako da pomognemo napuštenim macama tokom zime?
Sledeći tekstKAKAV VLASNIK, TAKAV PAS: Ovaj dvojac je postao hit u Beogradu! (FOTO)

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime