Naslovna VESTI PSI SPAŠEN U POSLEDNJI ČAS: Brutalno pretučen, jedva PREŽIVEO!

SPAŠEN U POSLEDNJI ČAS: Brutalno pretučen, jedva PREŽIVEO!

0

Apel koji se pojavio pre nepunih mesecdana na društvenim mrežama izazvao je buru komentara a tiče se psa koji je viđen u Temerinu, nadomak Novog Sada. Naime, pas je nepomično sedeo sa nogicama ispred sebe kod jedne od zgrada. Ljudi su prolazili i niko mu nije prilazio niti pomogao. Tek nakon što se pojavio apel na društvenim mrežama jedna žena je krenula u akciju spašavanja nesrećnog psa.

Danica Novaković došla je na lice mesta i zatekla psa koji nepomično sedi sa vidnim povredama svuda po telu.  Ovaj nesrećni pas, koji je u tom momentu izgledao kao da ga je udario automobil, dobio je ime Zoran.

MAJČINSKI INSTINKT: Mama pudla USVOJILA ježa!

Nakon pregleda veterinara, kao i neurologa, Danicu je dočekalo jezivo iznenađenje. Naime, veterinari su utvrdili da je Zoran brutalno pretučen i ima teške povrede kičme, karlice i glave, a najgore od svega je što su povrede stare nekoliko dana! Dakle, neko je ovo biće divljački pretukao i izbacio napolje da ugine. Od momenta saznanja za Zoranovu situaciju, kreće borba za njegov goli život.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Ta borba je bila teška, mukotrpna, iscrpljujuća za njega, ali on je pobedio! Iako su mu izgledi da preživi bili minimalni, on je pobedio i pobrede i statistiku.  Od psa sa višestrukim povredama kome su bile potrebne hitne operacije, inkontinencije, ujedanja, septičnog stanja, stigao je do psa koji se mazi, vraća veru u ljude, samostalno piški i nakon današnjeg kompletnog pregleda Zoran je pas kom nije potrebna magnetna rezonanca niti operacije. Prelomi su u fazi remoduliranja tj. srašćivanja. Nervi nisu zahvaćeni.

brutalno pretucen pas

Neurološki nalaz je dobar. Ima velik kalus koji je spojen, ali će se vremenom normalizovati. Polako se krenulo sa vakcinama. On se navikao, opustio i razmazio! On izgleda prelepo. Pored brojnih tretmana, ishrane i smeštaja, Zoran je zbog svega imao i psihičkih problema ali i na tome se radilo a ovaj mališa je sve bolji! Ma najbolji!

ODBILA DA PREGLEDA PSA JER NIJE VLASNIČKI! Skandalozno ponašanje veterinarke!

Zoran se preselio u plaćeni kućni smeštaj gde će se polako raditi na opuštanju i socijalizaciji. Smeštaj je 75 evra na mesečnom nivou plus hrana, koju još uvek ima i nosi je sa sobom. Biće u kući sa dvorištem. Okvirno ga čeka još oko dve nedelje više mirovanja nego šetnji. Zatim revakcina, pa kastracija kada skroz ojača. Zoran u novom domu ima i drugare. Svaki dan je za njega izazov ali se sa svakim junački bori i nikada se ne predaje.

Ukoliko želite da pratite Zoranov napredak ai da mu pomognete, možete to učiniti tako što ćete se obratiti stranici Zoran pretučen pas. 

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAJČINSKI INSTINKT: Mama pudla USVOJILA ježa!
Sledeći tekstPULSKI AKVARIJUM DOBIO PRINOVE: Stigle bebe kameleona!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime