Naslovna VESTI SPASENA JE! – Kobili Fari zaglavljenoj u blatu pretila grozna smrt!

SPASENA JE! – Kobili Fari zaglavljenoj u blatu pretila grozna smrt!

0
konj spasen iz blata

Još jednom se pokazala tačnost poslovice „S druge strane trava nije uvek zelenija“. Naime, kobila Fara je pomislila da će biti zadovoljnija ako pobegne sa svog pašnjaka i da će pronaći sočniju hranu u okolini svog doma. Međutim, tokom potrage upala je u duboku močvarnu baru iz koje nije mogla da se izvuče.

konj spasen iz blata

U pokušajima da se sama spase ona je učinila da je blato sve više vuče u dubinu. Kada ju je zabrinuti vlasnik posle višesatne potrage pronašao, njoj je još samo glava virila iz smrtonosne klopke. On je odmah pozvao u pomoć RSPCA.

Pročitajte i ovo: HITNO: Konju koji pomaže deci potrebna pomoć

Spasilački tim koji je ubrzo stigao prvo je Fari stavio pojas koji je trebalo da joj drži glavu iznad površine. Utvrđeno je da je dubina bare bila tolika da nesrećna kobila nije mogla kopitama da dodirne dno. Jedini način spasavanja je bio vezivanje specijalnih remenova kojima bi se ona potom izvukla na sigurnu površinu.

konj spasen iz blata

Pročitajte i ovaj tekst: TUŽNA LARA: Da li će dobiti srećnije ime?

Provlačenje i osiguravanje remenja je bio najdugotrajniji posao. Posle nekoliko sati akcija je uspela. Tlo je bilo toliko vlažno i mekano da su Faru morali da vuku gotovo 100 metara dok nisu naišli na čvrsto i sigurno tlo. Faru je pregledao veterinar i dao joj lekove protiv bolova. Nekoliko minuta kasnije Fara je stala na sopstvene noge.

konj spasen iz blata

Spasioci kažu da je Fara imala sreće jer je na sebi imala dva pokrivača. Oni su joj koliko toliko održavali telesnu temperaturu u ledenoj vodi. Da ih nije imala, pitanje je da li bi cela priča imala srećan kraj.

Izvor:  theanimalrescuesite Foto: RSPCA WIRRAL

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNEMA ŠANSE DA ZADRŽITE SUZE: Rođen kao pas, umro kao gospodin
Sledeći tekstCEO KRATAK ŽIVOT PROVELA NA ULICI: Štene na ulici pronađeno u užasnom stanju.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime