Naslovna VESTI PSI SPASENI IZ SNEGA ponovo u opasnosti da završe NA ULICI

SPASENI IZ SNEGA ponovo u opasnosti da završe NA ULICI

0
spaseni iz snega

Da li možete da zamislite život kujice sa osam beba na pustoj planini tokom zime? Teško je i pomisliti na to, a da vam srce ne zadrhti i ne zapitate se da li je to moguće. Priča o jednoj kujici koja podseća na posavskog goniča iskusila je upravo ovakav život.

spaseni iz snega

Živela je od danas do sutra, na planini Boranji u blizini Loznice. Oni koji su je češće viđali tvrde da je više bila gladna nego sita. Hranu je ponekad dobijala od ljudi iz planinarskog doma. Ali ovaj dom nije bio stalno otvoren, a ni planinari nisu baš često prolazili. Ipak, nekim čudom ova hrabra kuja je preživljavala.

Ne propustite: NAJBOLJA PRIČA IKADA: Ispunili obećanje da će se vratiti. Sada su zajedno!

U februaru, po velikoj hladnoći i u dubokom sneku kojica se okotila. Rodila je 8 štenaca, tri devojčice i 5 dečkića. Život joj je postao još teži. Do hrane je dolazila sve teže, a trebalo je hraniti i brinuti još 8 gladnih usta.

spaseni iz snega

Jednog dana devojka koja je boravila u planinarskom domu je pozvala kujicu da bi joj dala malo hrane. Iako su planinari po definiciji ljubitelji prirode, pa valjda i životinja, jedan od prisutnih je pokazao svu svoju nečovečnost. Umesto da nesrećnoj kujici da hranu i pokloni malo pažnje on ju je išutirao i izbacio ponovo na sneg i hladnoću.

spaseni iz snega

Tada se devojka obratila Fejsbuk grupi „Lozničke šape“ i članovi grupe su se organizovali ne bi li spasli mamu u štence. Dan kada su krenuli u spasavanje bio je iuuzetno hladan. Sneg je vejao a grtalica nije uspela da se probije do planinarskog doma. Nastavili su i uspeli da pronađu nesrećnu porodicu.

spaseni iz snega

Pročitajte i ovo: ĆAO, JA SAM NELI! MENE IZGLEDA NIKO NEĆE!: Prva tri meseca svog života je provela na ulici!

Pronašli su imprivremeni dom u kome mogu da ostanu do kraja aprila. Kako to obično biva, pet dečaka su brzo udomljeni ali ostale su majka i tri devojčice. Planirana je sterilizacija majke, vakcinacija i ukoliko dobije pravi dom biće mikročipovana. Za tri devojčice se i dalje traži dom ali sada se situacija iskomplikovala.

spaseni iz snega

Uskoro moraju da napuste privremeno prihvatilište. Monika Erić koja je pokrenula celu akciju spasavanja kaže da postoji interesovanje i za ženkice ali su to uglavnom lovci. Prepoznali su u ovim divnim kucama posavske goniče koji su veoma cenjeni lovački psi. Monika ne želi da ovi psi služe za lov. Želi da budu ljubimci, da imaju dom, da žive u toplom i ljubavi. I mama i njena deca to svakako zaslužuju. Preživeli su ono što bi retko ko mogao da preživi. I zato, ukoliko želite da imate jednog ovakvog ljubimca koji će vam biti doživotni prijatelj javite se Moniki.

Izvor: Facebook Monika Erić

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOTELI JOJ PSA IZ RUKU: Sapleli ženu na ulici i kidnapovali njenog jazavičara
Sledeći tekstSUPER MAMA IZ BATAJNICE – Pored svojih 7 štenaca brine i o 7 tuđih.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime