Naslovna VESTI PSI Spasila je život psu Lani, koju su vezali pertlom od patike oko...

Spasila je život psu Lani, koju su vezali pertlom od patike oko vrata. Ovo je NJENA poruka!

0
udomljen pas petface

Taj dan je bio kao i svaki drugi i ništa nije slutilo da će porodica Komendić baš od tog dana početi da živi drugačiji život. Baš tu, u blizini njihovog dvorišta, pronašli su njega – jadnog, tužnog psa, retriver ili labrador nisu odmah znali, ali ono što su videli je da je pas jako mučen.
„Odrasla ženka je u pitanju. Pronašla sam je sa pertlom stegnutom oko vrata, sa već vidljivim ranama. Jako uplašenu i vidno maltretiranu“, ovako nam priču započinje Dejana iz Smederevske Palanke.
Na licu mesta je rešila – odvešće je kući i pokušaće da joj spasi život!
udomljen pas petface
„Našli smo je u grmlju pokraj dvorišta, moja dečica i ja. Jako je mirna i uplašena sad tek polako počinje dolaziti sebi. Imala je stegnutu pertlu od patike oko vrata koja se urezala i počela skoro da zarasta. Nogica joj je povređena, vidi se na njoj da je i psihićki i fizički bila maltretirana. Ali od danas, ona je novi član porodice Komendić. Gospođa Lana“, priča nam Dejana, koja se obratila Petface-u sa željom da joj pomogenmo „šta dalje“.
udomljen pas petface
Tek je drugi dan kod njih, a Lana je već počela da se privikava na život van ulice. Kako kažu Đekići – lepo ručka i zahvalna je. Sačekali su da se oporavi i da stres bar na kratko prođe, kako bi je odveli veterinaru.
„Odmah smo je očistili, okupali polako i dali sredstvo protiv ektoparazita. Sigurna sam da je niko ne traži, jer sam saznala da se tuda kretala danima. Uostalom, po ranama se vidi da nekome više nije trebala. Ona je sada NAŠA, a obzirom da nije ni čipovana OSTAJE U NAŠEM DOMU“, rekla je kroz smeh Dejana.
Deca su oduševljena jer imaju novog najboljeg drugara, o kojem od prvog dana brinu kao „veliki doktori“.
udomljen pas petface
„Ostaće kod nas, sigurno. Sagradićemo joj lep boksić da može da uživa i u dvorištu. Te oke presrećne kao da nam poručuju HVALA VAM ŠTO STE ME SPASILI. Poručujem svima da prošetaju i pogledaju oko sebe, toliko je tužnih i namučenih pasa ima na ulicama. Nemojte ih kupovati, jer tu sreću kada im spasite život ne možete kupiti nijednim svežnjem novca“, za kraj razgovora poručila je Dejana!
I….ne bismo ama baš ništa dodali!

Foto: Privatna arhiva

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNE ZABORAVITE: Bolovi u kostima muče i kućne ljubimce!
Sledeći tekstPOŠALJITE FOTOGRAFIJU: U toku akcija „GLAS NAPUŠTENIH“!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime