Naslovna VESTI PSI PEĆINCI: Odrekla se vereničkog prstena kako bi spasila psa lutalicu!

PEĆINCI: Odrekla se vereničkog prstena kako bi spasila psa lutalicu!

1
spasila psa lutalicu petface

Da bi spasila psa lutalicu jedna meštanka sela Pećinci, u Vojvodini, uradila je nešto nesvakidašnnje. Naime, novac namenjen kupovini vereničkog prstena, J.N. koja je želela da ostane anonimna, dala je za psa po imenu Lija.

Kako prenosi loklani portal, www.pecinackiinfoportal.org , J.N. je nakon mnogo priča koje je čula o izvesnom psu koji je niotkuda došao u Etno – kuću u Kupinovo, odlučila da ga upozna. Kako u svom domu ima četiri psa i tri mačke, njena briga o psima ni ovog puta nije izostala.

Pročitajte još:
Branislava je spasila psa Milicu, koju je neko mučki pretukao. Sada treba našu pomoć!

Meštani Kupinova su zalutalog haskija nazvali Lija, a čim ga je ugledala J.N. je znala da mu mora pomoći. Shvatila je da je psu neophodna pomoć, s obzirom da joj je prednja desna noga bila nefunkcionalna. To ju je navelo da psa udomi i krene u zajedničku borbu sa verenikom kako bi pomogla Liji.

spasila psa lutalicu petface
Ilustracija

– Kada sam ga dovela kući i kada smo obavili rentgensko snimanje, pozvala sam više veterinara, a čak četvorica njih ju je i pregledalo. Prvobitno nam je rečeno da je noga slomljena, te da će biti neophodna operacija čija je cena jedna prosečna plata u Srbiji. Čak i kada su na snimku videli da nije u pitanju lom, već velika dislociranost kostiju, opet su insistirali na operaciji. Zbog toga smo tražili toliko različitih mišljenja, i iz tog razloga smo otišli kod najbolejg ortopeda za životnje koji nam je rekao da se noga ne mora operisati. Liju je stavio pod duboku anesteziju i vratio joj kosti u prirodan položaj. U dogovoru s verenikom odlučila sam da joj pomognem, bez obzira na cenu. Cena te intervencije koštala je polovinu jedne prosečne plate ili ti jedan verenički prsten. Tako sam umesto vereničkog prstena, dobila „vereničkog psa“, isrpičala je za Pećinački info portal J.N.

Pročitajte još:
BEOGRAD: Rečna policija spasila psa iz Dunava! (VIDEO)

Ova fenomenalna devojka kaže da je vrlo srećna što je novac namenjen za verenički prsten, utrošila na Liju i svojim primerom pokazala da male stvari čoveka čine srećnim:

– Lija je jedna mirna i druželjubiva haski ženka, stara dve i po godine, koja u ovim trenucima traži potpunu brigu i pažnju. Zbižile smo se i koliko se ja radujem njoj, isto toliko i ona meni. Njen oporavak će trajati tri nedelje. Trenutno ne može sama da pije vodu i da jede, jer ima kragnu oko vrata koja štiti nogu od povređivanja. Znam da je čeka mukotrpan proces oporavka i kontrole, zato sam stalno uz nju.

Ona veruje da će ova priča probuditi svest, upravo kod ljudi koji ne shvataju da ljubimci kao i deca zahtevaju ljubav, pažnju i brigu kada im se desi nesreća koja je zadesila ovog neobičnog psa.

Vau!

Izvor, Foto: Pećinački info portal

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOŽELITE MU DOBRODOŠLICU: Preslatki nilski konj novi je stanovnik zoološkog vrta u Beogradu!
Sledeći tekstDANAS JE SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA: Hvala vam što postojite! ♥

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime