Naslovna VESTI Nišlije spasile rodu, koja je usled nevremena, ispala iz gnezda!

Nišlije spasile rodu, koja je usled nevremena, ispala iz gnezda!

0
spasile rodu petface

Veliko BRAVO kažemo za Nišlije koje su spasile rodu, tačnije mladunče rode! Kako nam je objasnio Dušan Stojanović iz niškog Udruženja „ZOO Planet“, roda je zbog jakog vetra ispala iz gnezda u mestu Medoševac kod Niša.

– Mladunče rode, koje je zbog nevremena i jake oluje ispalo iz gnezda, spasio je Živorad Veselinović i što je najvažnije zaštitio ga od napada pasa koji su jurili mladunče nakon pada. Nakon hvatanja kontaktirao nas je i naša ekipa je pritekla u pomoć, rekao je Dušan za Petface.

spasile rodu petface

Snažan vetar koji je zahvatio okolinu Niša, oborio je iz gnezda mladu rodu sa bandere visoke 5 metara. Odlučni u nameri da joj pomognu, meštani koji su se zatekli u blizini odmah su povređenoj ptici pružili pomoć, spasile rodu i smestili je na sigurno.

Pročitajte još:
NIŠ: Mališani, druženje sa životinjama i jahanje ponija za vikend!

spasile rodu petface

– Zahvaljujući Veterinarskoj ambulanti NOVA, koja je besplatno izvršila pregled mladunčeta i odredila adekvatnu terapiju, roda je sada dobro i smeštena je u prostoru Udruženja „ZOO Planet“. Ukoliko oporavak bude išao po planu, mladunče će za sedam dana biti vraćeno u gnezdo, kako bi imalo vremena za pripremu i odlazak u toplije krajeve sa svojima, rekao nam je Dušan.

Pročitajte još:
SRAMOTA U NIŠU: Udarili psa autom, pregazili ga PONOVO, pa pobegli!

spasile rodu petface

Podsećamo da rode spadaju u grupu strogo zaštićenih životinja i njihovo hvatanje, zlostavljanje i ubijanje je kažnjivo zakonom. Procenjuje se da u Nišu i okolini ima oko petnaestak gnezda roda, dok u celoj Srbiji oko 1.200.

BRAVO NIŠLIJE!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOvako bi to izgledalo kada bi PAS ostavio VLASNIKA zauvek!
Sledeći tekstPSEĆA VERNOST BEZ GRANICA: Zaustavio saobraćaj kako bi dozvao pomoć za onesvešćenog vlasnika!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime