Naslovna VESTI PSI KAPA DOLE: Planinari na Rtnju spasili povređenog psa od smrzavanja!

KAPA DOLE: Planinari na Rtnju spasili povređenog psa od smrzavanja!

1
spasili povredjenog psa petface

Saosećanje, soludarnost i pomoć ugroženima su najvažnije i najsvetije ideje i vrednosti koje neko može da nosi u sebi. Da je to istina, pokazuje priča planinara sa Rtnja koji su pomogli jednom psu kojem su nogice bile smrznute.

Psa su planinari ugledali kod useka u stenama na južnom delu staze. Zbog povređenih šapa i iscrpljenosti legao je u sneg, gde ga je čekala sigurna smrt, prenosi Glas Zječara.

Na putu ka vrhu planinarima se veoma često pridružuju napušteni psi koji borave u naseljima koja se nalaze u blizini planinarski staza.

PROČITAJTE I:

JOŠ JEDNOM BRAVO ZA VRAČAR: Kućni ljubimci dobrodošli u zgrade javne uprave u Beogradu!

Tako se na južnoj stazi Rtnja obreo i ovaj pas, koji je sledeći planinare, učesnike 36. Božićnog uspona na Rtanj, iznemogao i legao u sneg kod useka u stenama na južnoj strani gde su ga planinari i zatekli.

Ovaj deo staze je jako klizav, a zbog premrzlih šapa i iznemoglosti pas nije mogao da se kreće i nije reagovao na bodrenje planinara, koji su pokušavali da ga sprovedu do naselja Rtanj.

Aleksandar Stankulić, član PSD „Ljuba Nešić“ i planinar Đuro Sekulić, doneli su tada odluku da psa na rukama odnesu do naselja Rtanj.

spasili povredjenog psa petface

Planinari su psa nosili na smenu, jer je ovaj deo staze veoma neugodan za kretanje, a sa vremena na vreme pravili su pauze.

-Psa sam ugledala kod stena. Nije reagovao na dozivanje. Aleksandar i drugi planinar čije ime ne znam poneli su ga sa sobom, i na smenu, na rukama, nosili do naselja Rtanj, izjavila je Marina Kocić, prenosi Glas Zječara.

PROČITAJTE I:

OPŠTINA VRAČAR: Sa psom i macom kod predsednika Opštine!

Pas je bezbedno spušten u naselje Rtanj, a planinari koji su uložili napor da ga spasu pokazali su na delu da imaju srce veliko kao kuća, veće i od samog Rtnja!

Ova priča ponovo vraća veru u ljude, spasen je jedan život i svi smo ponosni na ono što su ovi ljudi uradili.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZABLUDE O SNEGU I ZIMI: Da li krzno zaista štiti od hladnoće i da li psi mogu dobiti buve i krpelje na snegu?
Sledeći tekstDIVNO: PAS POMAŽE DEVOJČICI da prebrodi traume koje je dobila od zemljotresa! (VIDEO)

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime