Naslovna VESTI TINEJDŽERI 19 I 18 GODINA SPASILI TRI KOALE: Pronašli su ih u...

TINEJDŽERI 19 I 18 GODINA SPASILI TRI KOALE: Pronašli su ih u teškom stanju, sa zapaljenim krznom! (VIDEO)

0
spasili tri koale petface

Svet je zabrinut zbog dešavanj u Australiji i velikih požara koji su zahvatili veliki deo australijskog kontinenta. Ogroman broj životinja je izgubio život, a veliki deo staništa, mnogih vrsta nestaje i preti da nestane u potpunosti. 

O svom ovom zlu koji je zahvatio Australiju, rađaju se heroji. Što životinje, što ljudi i mlade osobe. 

PROČITAJTE I:

KAO BEKSTVO IZ ALKATRAZA: Kakva tehnika otvaranja kaveza – FENOMENALNO! (VIDEO)

PRETUŽNA SLIKA STVARNOSTI: Beba kengura pokušava da oživi majku! (VIDEO)

LEŠEVI SU SVUDA PO AUSTRALIJI: Ovi prizori teraju suze na oči…

Dvojica tinejdžera u požarom zahvaćenom području pronašli su živu koalu, ali koalu sa velikim opekotinama na svom telu. Krzno joj je izgorelo, ali je bila živa. Ubrzo nakon toga pronašli su još dve koale i isto tako ih stavili u svoja kola kako bi ih odvezli do najbližeg veterinara.

Mič (19) i Kejleb (18) postali su junaci u Australiji. I zaista jesu. Život koala je spašen, a ono što ostaje kao bojazan jeste to šta će biti sa ostatkom vrste i njihovim staništem, kao i svim ostalim životinjama. 

Moramo da podsetimo da su trenutno, u Australiji požari nezapamćenih razmera. Mnoge životinjske vrste su ugrožene ovim požarima i ono što je najgore, jedan ekosistem i stanište je ugroženo. Veliki broj životinja, skoro pola milijarde je izgubilo život.

Postoji još jedna strašna stvar, a to jesu procene instituta i stručnjaka iz Australije da ovim požarima preti i izumiranje nekih vrsta. 

Ono što otežava uslove spasavanja jesu neverovatno visoke, i prelaze 40 stepeni na Celzijusovoj skali. Visoke temperature otežavaju spasavanje životinja i gašenje požara jer je sunce sve vreme.

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.