Naslovna VESTI BEOGRAD: Spasili vranu, koja je probola krilo kroz šiljak gromobrana, i satima...

BEOGRAD: Spasili vranu, koja je probola krilo kroz šiljak gromobrana, i satima ostala zarobljena!

0
spasili vranu petface

O njihovih herojstvima smo u nekoliko navrata pislai. I taman kada pomislimo da smo sve već videli i čuli, u redakciju nam stiže poruka sa naslovom – spasili smo vranu, koja je probola krilo kroz šiljak gromobrana, i satima ostala zarobljena! 😉

Volonteri „Animal Rescue Serbia“ juče, 7. decembra, dobili su jedan možemo reći nesvakidašnji poziv!

BRAVO LJUDI: Hrabri Beograđani spasili štene, zaglavljeno u cevi na Dedinju!

– Juče smo od jedne Beograđanke primili poziv da se vrana nalazi zarobljena na strmom klizavom krovu, na visini sedmog sprata, upetljana na anteni i da se ceo dan bori da se oslobodi. Iako isprva nismo imali ekipu, koja bi istog trenutka izašla na teren, zbog nedostatka vozila i nedovoljnog broja raspoloživih ljudi, kroz nekoliko sati uspeli smo da oformimo četvoročlanu ekipu koja će krenuti u ovu akciju spasavanja, objašnjavaju nam iz „ARS“-a.

spasili vranu petface

Kada su ovakvi pozivi u pitanju, ono što na terenu obično zateknu jeste scena ptice upletene u najlon i kučinu. Međutim, ovog puta Darko, Sofija, Luka i Dana na licu mesta su zatekli stravičnu scenu! Vrana se krilom nabila na šiljak gromobrana i tu ostala zarobljena. Satima je bezuspešno pokušavala da se oslobodi. U pokušajima da se oslobodi, počela je i da kljuca sopstveno meso, kako bi se spasila.

HRABRI VOLONTERI U SRBIJI! Spasavaju životinje u nevolji kada drugi ne žele ili ne mogu!

-Sreća je da smo mogli iste večeri da izađemo na teren i spasimo vranu, jer bi zarobljena na krovu bila osuđena na smrt. Veliko je pitanje da li bi uspela da preživi noć. Trenutno se nalazi u našem privremenom smeštaju, gde joj je sinoć bila pružena prva pomoć, a uskoro će početi i operacija njenog krila, u nadi da ćemo uspeti da joj spasimo život, objasnili su nam!

spasili vranu petface

Ljudi iz Klinike Pet Vet Care, ustupili su svoju ambulantu, gde je veterinar Ljubiša Atanacković, koji je ujedno i član „ARS“-a, uz pomoć osoblja iz ambulante uspeo da obavi operaciju i sanira ranu. Vrana se trenutno nalazi na oporavku i njeno stanje je za sada stabilno.

Uz puno truda još jedan život je spasen, a ovim ljudima imamo samo jedno da kažemo – NAŠ NAKLON DO PODA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNADLEŽNI KAŽU DA JE SVE U REDU: Ovo je Fani, pas kog je UBILA STRUJA u centru Beograda!
Sledeći tekstVIP IGRAČ: Pas uleteo na teren tokom utakmice u Skopju! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime