Naslovna VESTI PSI BEZ SUDSKOG REŠENJA NIŠTA: Udruženje „Spaske“ iz Kraljeva još jednom spasilo pse...

BEZ SUDSKOG REŠENJA NIŠTA: Udruženje „Spaske“ iz Kraljeva još jednom spasilo pse od iseljenja!

0
spasilo pse od iseljenja petface

Bez sudskog rešenja ništa, ovako je Udruženje „Spaske“, koje brine o napuštenim i bolesnim psima iz Kraljeva, još jednom spasilo pse od iseljenja. Naime, pre nekoliko dana komunalni inspektori su, uz asistenciju komunalnih policajaca, pokušali da isele pse iz ovog prihvatilišta, ali im nije dozvoljeno ni da uđu u zaključano dvorište, prenose „Novosti“.

spasilo pse od iseljenja petface

Naime, ovo kraljevačko Udruženje je od donatora dobilo kuću na korišćenje, kako bi se starali o bolesnim i napuštenim životinjama u Kraljevu. Problem je nastao onog trenutka kada su se komšije žalile na rad ovog Prihvatilišta, pa je ceo slučaj digao na noge sve ljubitelje životinja. O tome smo i mi izveštavali:

Pre nekoliko dana su nadležne službe pokušale da isele pse sa ovog mesta, međutim, članovi Društva “Spaske” tražili su opštinarima sudsko rešenje za ulazak na privatni posed. Kako ga nadležni nisu imali – akcija je neuspešno okončana.

spasilo pse od iseljenja petface

– Na rešenje Komunalne inspekcije mi smo blagovremeno uložili žalbu Gradskom veću kao drugostepenom organu i do dan danas nismo dobili nikakav odgovor. Ceo spor traje već dosta dugo, a u nadležnim inspekcijskim službama ovo rešenje pravdaju time što navodno naš azil ne ispunjava uslove za negu i smeštaj pasa. Neka nam dodele drugu lokaciju kako bismo se brinuli o bolesnim i napuštenim psima, kaže Danijela Jović, predsednica Društva “Spaske” za „Novosti“.

Volonteri ovog društva su do sada izlečili i u stalne ili privremene domove zbrinuli više od stotinu pasa, a vlasti im savetuju da pse u takvom stanju prebace u kraljevački azil. Tamo, kako kažu, niti ima mesta, niti uslova, niti veterinara, što je direktor azila i potvrdio.

– Društvo “Spaske” je podnelo zahtev Upravi za veterinu za registraciji prihvatilišta, ali je taj zahtev odbačen zbog nepotpune dokumentacije. Reagovali smo po prijavi građana, a očigledno je da ova kuća i dvorište ne ispunjavaju zakonom propisane uslove za staranje o životinjama, kaže Jasminka Jovanović, načelnica Odeljenja inspekcijskih poslova u Kraljevu.

spasilo pse od iseljenja petface
Podrška stiže sa svih strana sveta

U pokušaju da nađu najbolje rešenje za pse, Danijela je – kako kaže – dobila samo naredbu da pse iseli. Gde? Na to pitanje ni nadležni nemaju odgovor.

– Ne smemo dopustiti da pse u ovakvom stanju vratimo na ulicu, kaže Danijela.

Do daljnjeg, psi ostaju na istoj lokaciji. Priču iz Kraljeva ćemo i dalje pratiti, jer i nas zanima odgovor na pitanje – gde kada se bolesni psi isele?

Izvor: Novosti

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSLAVIMOOO: Stigla nam je i 800. fotografija ljubimaca!
Sledeći tekstPOŽAREVAC: Haskiju odsečeno uvo! Katarini potrebna pomoć da ga udomi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime