Naslovna VESTI PSI DENIS JE PONOS SVIH: Pogledajte kako je spasio kujicu Leu iz ledene...

DENIS JE PONOS SVIH: Pogledajte kako je spasio kujicu Leu iz ledene reke Vuke!

0
spasio kujicu Leu petface

Za desetogodišnjeg sina, Mateja, TATA DENIS JE HEROJ. Ali, i za sve ljubitelje životinja – kako u Hrvatskoj, tako i kod nas i u ostatku regiona. Pitate se zašto? Ostanite do kraja teksta sa nama 😉

Naime, vukovarski vatrogasci su u subotu u popodnevnim satima dobili neobičan poziv. Zabrinuti vlasnik Marinko pozvao ih je u pomoć, jer je njegova kujica Lea nesrećno završila u hladnoj reci. Denis i njegov kolega, vatrogasac takođe, nisu se ni trenutka razmišljali već su odmah priskočili u pomoć.

HEROJSKI PODVIG: Uskočio u zagađeni kanal kako bi izvukao psa! (VIDEO)

Na dramatičnom snimku, koju je objavio vlasnik u subotu, vidi se kako su vatrogasci u teškim uslovima organizovali spašavanje psa.  Dok ga je nekoliko kolega pridržavalo konopcima, Denis se upustio u rizičan poduhvat. Legao je na vazdušni dušek i dovukao se, klizeći po ledu, do mesta gdje je glavu iznad površine vode držao promrzli pas.

– Idi desno, Denis, tamo je led deblji, vikale su kolege, dok se on probijao preko zaleđene površine. Opreznim pokretima primakao se psu i povukao ga na dušek. Pas je još jednom okliznuo, i pao, a onda se popeo na Denisa i kolege su oprezno započele izvlačenje.

spasio kujicu Leu petface

Denisov desetogodišnji sin Matej ponosan je. Kako kaže, tata mu je postao zvezda interneta. Ipak, Denisu je draže što je spasio kujicu.

– Navečer sam otišao na neku proslavu. Matej me nazvao i rekao da sam postao zvijezda. Da je čovjek objavio video i da je imao oko 300.000 pregleda. Odjednom su mi počele stizati čestitke. Ma nama je to normalno. Mi prvo spašavamo ljude, životinje pa tek onda imovinu. Takvih spašavanja, i ljudi i životinja, ima dosta. Spašavamo pse, mačke, ptice, krave, konje. Ništa to nama nije posebno. Drago nam je kad spasimo bilo koji život, bio on ljudski ioi životinjski, rekao je Denis i objasnio dodatno kako je tekla akcija.

TRAGIČAN EPILOG: Radomir (27) se utopio, jer je skočio u reku da spasi psa!

-Temperatura vode u Vuki bila je oko nule. Led nije skroz čvrst, zato je kujica upala i nije mogla izaći. Nije imala čvrst oslonac, rekao je vukovarski vatrogasac Denis Kovačić (40) koji je oduševio naciju spašavanjem kujice. On je kaže odmah predložio da krene sma u akciju spasavanja, jer kod kuće ima tri psa i tri mačke i “zna sa životinjama”!

Vlasnik Marinko je objasnio kako se njegova ljubimica Lea našla u ledenoj vodi.

-Htela je da se igra sa labudovima na delu Stare Vuke. Međutim, labudovi su odleteli, rekao je vlasnik za portal “24sata.hr”. 

Lea je udomljena pre četiri godine, a kada ju je Marinko pronašao na ulici imala je dva meseca. I ona je sad zvezda Hrvatske, a zahvaljujući spasiocu Denisu živeće i dalje u ljubavi i sreći sa svojim vlasnikom!

KAPA DO PODA, dragi Denise, a vi pogledajte kako je izgledala akcija spasavanja – koja je u trenutku pisanja ovog teksta sakupila 11,199 šerova, 8.1K pregleda i preko 650 komentara.

Izvor, Foto: www.24sata.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOTROVNA HRANA ZA MAČKE: Čokolada, kofein, avokado…
Sledeći tekstMAČAK NOVINAR: Maks svakodnevno donosi svojoj porodici novine, na malo ilegalan način! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime