Naslovna VESTI MAČKE HEROJ: Uskočio u hladnu Dravu i spasio mače, kog je vlasnik bacio...

HEROJ: Uskočio u hladnu Dravu i spasio mače, kog je vlasnik bacio sa mosta!

2
spasio mače petface

spasio mače: Za mače po imenu River, Hrvoje Malbaša je sigurno HEROJ. Ali, ne samo za River već i za ostatak ljubitelja životinja!

Ni hladna Drava, ni virovi koji upozoravaju na njenu ćud nisu sprečili Osječanina Hrvoja da uđe u vodu i spasi malo mače.

spasio mače petface

– Kad sam vidio da se penje na kamen na rubu vode, uplašio sam se da će završiti u njoj i da ga nećemo uspjeti spasiti. Bilo mi je hladno samo onaj tren kad sam ušao, očekivao sam da će biti i hladnije. Valjda zato jer je dugo bilo toplo, kaže Hrvoje, a prenosi hrvatski „Večernji list“.

Pročitajte još:
NEVEROVATNO: Ribari koji su spasili dva mačeta iz vode!

Sve je počelo od trenutka kada je Sonja Domić na Facebook-u pročitala da je radnik iz obližnje firme video mače u Dravi.

– Čovjek kojeg sam nazvala rekao mi je da je mačiće netko bacio s mosta i da su se tri utopila. Ovo je uspjelo doći do stupa koji je 10-ak metara od obale, izjavila je Sonja.

Jedno mače je spašeno zahvaljujući radniku koji se tu našao. A onda je na scenu stupio Hrvoje koji je uskočio u hladnu Dravu i spasio mače River, koja je stajala prestravljena na kamenu.

Nakon malo frktanja na svog spasioca, maca se smirila dok ju je Hrvoje držao jednom rukom iznad vode, a drugom plivao nazad.

spasio mače petface

Mače ima oko dva meseca, dobila je ime River i sada se polako oporavlja. Kako kažu njeni čuvatelji, malo šepa, na stomaku ima mali hematom, verovatno od udarca u vodu.

Pročitajte još:
JEDAN ŠER MNOGO ZNAČI: Maca Prevrtač traži dom! (VIDEO)

O njoj trenutno brine osječka „Udruga Devet života“, a ukoliko želite da u dom primite ovog malog heroja, možete ih kontaktirati na njihovoj Facebook stranici.

BRAVO ZA HRVOJA!

Izvor: vecernji.hr
Foto: Facebook

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTRAVA U OSTRUŽNICI: Štenetu odsečene sve četiri šapice!
Sledeći tekstPROBIRLJIVICE: Mačke biraju hranu i prema obliku!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime