Naslovna VESTI MAČKE Mačke spavaju do 20 sati dnevno – a znate li zašto?

Mačke spavaju do 20 sati dnevno – a znate li zašto?

0
spavaju petface

Ko god da je proveo bar jedan dan sa mačkama, može da potvrdi da ove spavalice veći deo dana provedu u SPAVANJU! Tačnije vrlo mlade i vrlo stare mace spavaju od 16 do 20 sati dnevno, dok se tek rođeni mačići probude tek toliko da sisaju i nastavljaju sa snom. Sve u svemu, mačke prespavaju čak dve trećine života!

Za razliku od ljudi, a pogotovo pojedinaca koje je izuzetno teško probuditi, mačji san se razlikuje. One su uvek na oprezu, pa čak i onda kada dremaju.

Da li i vaša mačka voli masažu?

Stručnjaci su pokušali da odgovore na pitanje ZAŠTO ZAPRAVO MACE TOLIKO SPAVAJU! Pošli su od njihovog porekla, od divljih mačaka, koje su grabljivice i koriste veliku količinu energije kako bi ulovile plen. To dalje znači i dovoljno energije za lov, a lov znači hranu. Koliko će vremena spavati zavisi od toga koliko je večera bila obilna.

Omiljeno mesto za spavanje vašeg mačeta je – VAŠ KREVET!

Domaće mačke imaju razvijen instinkt preživljavanja, pa i ako ne moraju da love svoju večeru, uvek jednim uvom osluškuju.

spavaju petface

Kućne mačke spavaju oko 16 sati dnevno i to po prilično pravilnom rasporedu. Tako, stručnjaci kažu, treba da im se obezbedi i hrana uvek u isto vreme, jer će mace u suprotnom same staviti do znanja da je vreme za jelo 🙂

Kako to obično i biva, nakon dobre klope vreme je za SPAVANJE, tako da…tiho 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.