Naslovna VESTI PSI SRAMNA ODLUKA U KRALJEVU: „Oduzeće nam sve pse, zbog predstojećeg Dejvis kupa“!

SRAMNA ODLUKA U KRALJEVU: „Oduzeće nam sve pse, zbog predstojećeg Dejvis kupa“!

0
psi kraljevo petface

Od 6. do 8. marta u Kraljevu se odigrava veliki sportski događaj – teniski okršaj Srbije i Hrvatske u „Dejvis kup“-u. Shodno tome, komunalna inspekcija naložila je pomalo bizarne mere Kraljevčanima, pogotovu onima koji žive u centru. Tako će se kaznama do 5.000 dinara kažnjavati svi oni sa čijih terasa budu „virili“ šporeti, stari ormari ili burići sa kupusom. Na terasi, kažu nadležni, može stajati samo cveće i to ako je adekvatno pričvršćeno.
Da veliki Novak Đoković sa svojom teniskom furijom ne dolazi u ovaj gradić na obali Ibra, ne znamo šta bi se desilo sa svim „neprimereno očišćenim izlozima radnji, sa svim stablima na kojima su zalepljeni oglasi i umrlice i svim NAPUŠTENIM PSIMA OVOG GRADA“. Jer, upravo zbog ovog teniskog spektakla nadležni su odlučili da se „pobrinu“ za sve one kraljevačke kuce kojima je ulica dom i smeste ih u azil – gde već odavno nema mesta – kažu Kraljevčani.

psi kraljevo petface
Danijela sa jednim od spašenih pasa

„Tačno je. Zbog „Dejvis kup“-a se moraju skloniti svi psi sa ulica. Staviće ih u azil, koji je već prepun i koji je leglo zaraze“, priču o odluci Grada nam započinje Danijela iz kraljevačkog Udruženja „Spaske“. Ono što njih najviše muči je činjenica da će im nadležni oduzeti sve pse o kojima brinu, jer je dvorište u kome su psi zbrinuti u blizini „Hale sporotva“.
„Po hitnom postupku ukloniće nam sve pse, jer je dvorište koje imamo u blizini Hale. Ovo je sramota! Nadležni se pozivaju na gradsku odluku koja je protivustavna i suprotna Zakonu o dobrobiti životinja“, potrešena nam priča Danijela.
Naime, kako nam je objasnila, po odluci iz 2009. godine, Kraljevčanin može držati najviše dva psa u svom stanu ili svom dvorištu. Još u maju prošle godine, Udruženje „Spaske“ je podnelo Inicijativu za promenu odluke, ali se do dana današnjeg ništa nije promenilo.
psi u kraljevu petface
„Pisali smo i Gradskom veću i žalili se na rešenje po kojem nam nalažu uklanjanje pasa, ali oni opet dolaze na izvršenje…Izvršitelji gradske uprave po rešenju komunalne inspekcije. Ako ih ne uklone ili ih sprečimo u tome, pisaće nam krivičnu prijavu. Prijavu, jer radimo nešto u korist grada“, ogorčena je Danijela na ovu kako kaže „borbu sa vetrenjačama“.
Ono što je najtužnije je činjenica da je većina pasa o kojima Danijela i njeni prijatelji brinu bolesno i da su pod terapijom, pa bi njihovo odvođenje u azil značilo samo pogoršanje stanja.
„Azil je prepun, a u njemu nema dežurnog veterinara. Šta će biti sa našim bolesnim psima?“, pita se Danijela. Iako su predali peticiju sa preko 3.500 potpisa građana, odluka Grada nije promenjena pa će tako svi psi nakon „Dejvis kup“-a biti vraćeni na ulice, a ne kod Danijele, jer odluka glasi – NAJVIŠE DVA PSA!
psi u kraljevu petface
„Od juče smo svi na nogama. Zvali smo i Fondaciju koju vodi Novak Đoković, jer znamo da je on veliki ljubitelj pasa i veliki humanitarac. On ovo ne bi dozvolio. Nažalost, tamo su nam rekli da su njihova briga deca i dečiji vrtići. Očajni smo“, ispričala nam je Danijela.
Osim činjenice da na ulici ne sme biti nijedan pas ZA VREME „DEJVIS KUP“-A nikakvo dodatno objašnjenje Kraljevčani nemaju. Zašto nadležni ne rešavaju ovaj problem i ne pomognu uličnim psima u ovom gradu ZAUVEK ostaće misterija. Ono što se zna je da se od juče aktivno sklanjaju sve lutalice sa ulica u azil. Azil koji je već probio svoje kapacitete. Azil u kome nema dežurnog veterinara.
Srećno teniseri!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRIČA KOJA JE RASPLAKALA SRBIJU: Pas sa Dorćola BIĆE udomljen!
Sledeći tekstPRIČA KOJA ĆE VAS RASPLAKATI: Marija (8) “živi” u vozovima sa svojim psom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime