Naslovna VESTI PSI SRAMOTA: U centru Beograda, na ulici, prodaje rasne pse za 100 eura!...

SRAMOTA: U centru Beograda, na ulici, prodaje rasne pse za 100 eura! Oni „bez papira“ – 5.000 dinara!

2
prodaje pse petface

„Ogromna sramota za hiljade ljudi koji prođu podzemnim prolazom, da bi došli do tržnog centra “Ušće”. Ovde čovek stoji svaki dan sa rasnim psima i prodaje ih. Sa papirima za 100 do 200 eura, kako on kaže, možemo da se dogovorimo za cenu robe. Bez papira 5.000 dinara“, poruka je Udruženja za prava i zaštitu životinja “MIA” iz Beograda. Naime, ovo beogradsko Udruženje je danas podnelo prijavu protiv NN lica koje se NEOVLAŠĆENO I BEZ DOZVOLE u dužem vremenskom periodu bavi  prodajom živih životinja (psi, mačke, kunići), na nedozvoljenom mestu i bez ikakve dozvole za prodaju životinja!
Kako dalje navode iz Udruženja, „danas prodaje patuljastog jazavičara od 2,5 meseca koji izgleda kao da je tek došao na svet, neuhranjen, trese se, predugačkih noktiju, a posto je i gladan glođe stiropor na kome se nalazi“.
Odmah do njega je i labrador retriver, star oko 3 meseca, nadutog stomaka (najverovatnije od glista).
„Cvile tako jako da ceo podzemni odzvanja. Smrde jako. I iskreno nisam sigurna da li će preživeti. Patuljasti zečevi, oko 10 njih u malom kavezu, 1200 dinara komad. Stavljeni na kavez, svi ih maze, i pse i zečeve, “jao što su slatki”, i odlaze svojim putem u tržni centar, u šopinge od 100, 200 eura“, piše u saopštenju!
Zato se nisu libili da dokumentovano prilože prijavu protiv ovog NN lica.
„Udruženje za prava i zaštitu životinja MIA ovim putem podnosi prijavu protiv NN lica koje prodaje zivotinje na lokaciji tržni centar „Ušće“ – podzemni prolaz  i zahtevamo da se vlasniku oduzmu životinje zbog sprečavanja daljeg zlostavljanja i dovođenja u životnu opasnost“, naveli su oni.
Da li ste videli ovog čoveka i ZAŠTO do sada niko nije reagovao. Pomozimo Udruženju, tako što ćemo proširiti vest, neka se bar nadležni pod pritiskom javnosti zapitaju – KOJI JE ZAPRAVO NJIHOV POSAO?!

Foto: Privatna arhiva

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNa osnovu toga da li birate psa ili mačku, vi ste osoba sa OVIM osobinama!
Sledeći tekstSTRAVIČNO: Bacio živo štene kroz prozor!

2 KOMENTARA

  1. nista niti novo niti cudno. u svakom gradu na buvljaku se mogu naci razne zivotinje za sicu para. naravno ne treba naglasavati da su te zivotinje uglavnom bolesne i nisu vakcinisane i ociscene od spoljnih i unutrasnjih parazita. prodaju se sa i bez papira.
    mi smo u nedelju bili na najlonu u novom sadu i pored mnogobrojnih rasnih pasa koji se prodaju kao sto sam vec gore rekla u uzasnom stanju nasla se i degu veverica sa gljivicama, zatim macici verovatno sa nekom infekcijom ociju, bilo je i pilica guscica i pacica koji izgledaju kao da imaju sugu. znaci stanje uzasavajuce.
    a da ne govorim koliko tih jadnih zivotinja na kraju kad se zavrsi pijaca ostane tamo u kartonskim kutijama jer se nisu prodale i nikom vise ne trebaju

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime