Naslovna VESTI PSI SRAMOTA U NIŠU: Udarili psa autom, pregazili ga PONOVO, pa pobegli! HITNO...

SRAMOTA U NIŠU: Udarili psa autom, pregazili ga PONOVO, pa pobegli! HITNO mu je potrebna pomoć!

2
udarili-psa-autom-petface

“Ko može ovo da učini jednom nedužnom biću, nije mi jasno”, ovako svoju priču za Petface započinje Dušan iz Niša, koji je spasio život psu Snorkiju. Sve se odigralo na Somborskom Bulevaru u Nišu, kada je T.T. primetila da “nešto nije u redu”.
“Psa koga su nemilosrdo udarili, a nakon toga ponovo pregazili autom na Somborskom Bulevaru, spazila je naša sugrađanka koja živi u zgradi ispred koje se ovaj nemili događaj odigrao. Kako nam je T.T. opisala, psa su nepoznata lica udarila automobilom koji je išao velikom brzinom, nakon čega je pas bukvalno “leteo” nekoliko metara, a zatim pregazili zadnji deo tela psa”, prepričava nam Dušan.

udarili psa autom petface
T.T. objašnjava kako su je uznemirili jaki krici i zavijanje, tako da je odmah istrčala ispred zgrade da vidi o čemu se radi. Dok je izašla iz stana, nesrećni pas se nekako dovukao do ostrvceta na sredini kolovoza i klonuo na zemlju.
udarili psa autom petface
“Odmah mu je dala prvu pomoć, malo sveže vode i uvila ga, jer se tresao. Sat vremena je pokušavala da pronađe pomoć, zaustavljala vozila, međutim sve što ju je sačekalo su kritike, uvredljivi komentari i odbijanja. Tada je nekako došla do našeg broja telefona i zvala nas”, prepričava nam Dušan.
udarili psa autom petface
Iako se Udruženje Zoo Planet iz Niša, čiji je Dušan direktor, bavi spašavanjem i zaštitom divljih životinja – nisu ostali imuni na ovaj strašan slučaj.
udarili psa autom petface
“Pokušali smo da pronađemo brzo rešenje za pomoć ovom psu. Marija i ja smo odmah otišli na lice mesta, pokupili psa i odvezli ga veterinaru na pregled. Pas je bio u veoma lošem stanju sa vidno jakim bolovima u predelu zadnjeg dela tela. Na osnovu rendgena, ustanovljeno je da je psu iskidan rep i povređen sakralni deo karlice, a ima i povreda same karlice. Silina udarca i gaženje u zadnjem delu dovelo je i do povrede rektalnog dela, a zbog kidanja repa došlo je do povrede nerava koji kontrolišu defekaciju i mikciju psa”, detaljno nam opisuje stanje psa.
udarili psa autom petface
Snorki, kako su ga ove sjajne Nišlije nazvale, je dobio svoju terapiju, privremeno je zbrinut i njegovo stanje i ponašanje će se nadgledati sledećih 7 dana.
udarili psa autom petface
“Molimo sve divne ljude da nam pomognu da spasimo ovog psa koji nikome nije naneo zlo. Samo smo troškove veterinara do sada platili 3.000 dinara, a gde je hrana, nega, naredne terapije,… Nećemo odustati od ovog mališana sigurno i zanmo da će nam dobri ljudi pomoći”, rekao je Dušan za kraj našeg razgovora!

POMOĆ ZA SNORKIJA MOŽETE UPLATITI NA ŽIRO RAČUN UDRUŽENJA ZOO PLANET: 250-3010000115060-31 SA SVRHOM UPLATE: POMOĆ SNORKIJU!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.