Naslovna VESTI PSI SRBOBRAN: Vukosavljevići od svoje kuće napravili azil za životinje, komšije negoduju!

SRBOBRAN: Vukosavljevići od svoje kuće napravili azil za životinje, komšije negoduju!

0
SRBOBRAN petface

Današnja priča nas vodi u SRBOBRAN, mestu gde živi porodica Vukosavljević. Po mnogo čemu posebni, Vukosavljevići su poznati i kao veeeeliki humanitarci! Naime, od svoje kuće napravili su azil sa 37 pasa i 12 mačaka.

Prvo da naglasimo da je SRBOBRAN grad bez Prihvatilišta za odbačene i napuštene kućne ljubimce! Zato je Ljiljana Vukosavljević odlučila da će u svojoj kuči, a uz veliku podršku supruga i sina, zbrinjavati napuštene životinje.

SRBOBRAN petface

Trenutno, u njenom domu boravi 37 pasa i 12 mačaka, koji su svi vakcinisani, sterilisani i čipovani. Ljiljana i njeni ukućani staraju se o ostavljenim životinjama volonterski, a dobri ljudi pomažu im da obezbede hranu za kuce i mace i smanje dugove kod veterinara.

Porodica poklanja mačku jer „stiže prinova“, a Igor im OVAKO ODGOVORIO!

– Imali smo uvek pse i mačke i u porodičnoj kući u okolini Siska, odakle smo izbegli 1995. godine. U Srbobranu smo bili najpre podstanari, a potom smo kupili stariju bačku kuću, koju smo renovirali i u njoj počeli da pružamo utočište napuštenim životinjama. Aktivnije se bavimo zbrinjavanjem i udomljavanjem pasa i mačaka u poslednjih 4, 5 godina, priča Ljiljana.

SRBOBRAN petface

Većina pasa koja je „završila“ u domu Vukosavljevića bila je bolesna, povređena ili ostavljena u prvim danima života!

– Svi su se lepo oporavili, čisti su, uredni, veterinarski zbrinuti, ali njihovo udomljavanje ide teško. Putem objava na društvenim mrežama uspeli smo da udomimo pse uglavnom u Beogradu i Novom Sadu i po jednog u Sloveniji, Austriji i Nemačkoj. Novi vlasnici šalju nam fotografije da se uverimo kako im je dobro kod njih, ističe Ljiljana.

SRBOBRAN petface

Druga strana ove priče su komšije, koje neretko šalju prijave inspekciji!

I ZA ONE BEZ DOMA I PEDIGREA: U subotu NAJVEĆA ŽURKA za SVE kućne ljubimce!

– Žale se da se širi smrad od životinja ili da psi laju, ali komunalna i veterinarska inspekcija se uverava da to nije tako. Psi kao psi ponekad zalaju, ali su naviknuti da budu mirni. Uvek je neko kod kuće da pazi na njih, a ja ne legnem do dva ili pola tri posle ponoći, da ne bi zalajali kad se mladi vraćaju iz grada, napominje Ljiljana.

SRBOBRAN petface

Pomoć za njene štićennike stiže sa svih strana, a ovih dana je baš imala jednu „uspešnu“ posetu!

– I 100 i 200 dinara znači nam mnogo, kao što je dragocena pomoć i džak starog hleba. Ovih dana su nam menadžerka “Nevernih beba” i dve devojke donele vreće granula za pse i mačke, što je prikupljeno u akciji koju su organizovale. A iz Aleksandrovca Župskog platili su nam sterilisanje, kojem podvrgavamo 11 do 15 pasa mesečno, zahvalna je Ljiljana.

DIVNI LJUDI, ŠTA DRUGO REĆI! Ukoliko možete da pomognete, javite se gospođi Ljiljani na njenom FACEBOOK PROFILU!

Izvor: www.novosti.rs
Foto: Facebook

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAČIĆI NA POKLON: Marija ih je pronašla, imaju malo više od mesec dana i HITNO traže dom!
Sledeći tekstKRALJEVO: Gordani su noćas UKRALI ŠTENE i moli vas za pomoć!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime