Naslovna VESTI MAČKE Osobe koje imaju mačku manje su izložene riziku od srčanog i moždanog...

Osobe koje imaju mačku manje su izložene riziku od srčanog i moždanog udara!

0
srcanog i mozdanog udara petface

Pričajte sa svojom mačkom, dobro će vam doći. One su odlični “sagovornici”, a šta god da im pričate one će da predu i sklupčaće se uz vas ili na vama. Ono što je najbolje neće vam protivrečiti, a i kada niste u pravu one će vas samo slušati.

Kada vas neko iznervira – one su tu; kada nemate kome da se izjadate – one su tu. Što je najvažnije, naučnici sada tvrde da ova “komunikacija sa macom” može da poboljša i vaše zdravlje 🙂

DA LI ZNATE – ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Čak 40% vlasnika deli svoj obrok sa macama, a trećina im daje i sir!

Naime, oni tvrde da osobe koje nikada nisu imale mačke, izložene su 40 odstvo većem riziku srčanog udara nego vlasnici mačaka. Psiholog i socijalni radnik Danijel Forše ističe da razgovor sa ljubimcima ne samo da može održati vezu imeđu nas i mačaka, već će pružiti pozitivan uticaj na naše mentalno zdravlje. Ona smatra da samo posedovanje životinje može da ublaži stres i depresiju, smanji krvni pritisak i dobra je prevencija u borbi protiv srčanih oboljenja. Pričanje sa ljubimcem, iako se ne može ostvariti prava interakcija kao sa osobom, doprinosi našem mentalnom i fizičkom zdravlju kao razgovor sa članom porodice.

srcanog i mozdanog udara petface

Istraživanje za časopis „Newswise“ testiralo je ponašanje u stresnim situacijama u grupi hipertenzivih akcionara. Pokazalo se da su osobe uz pse ili mačke imale niži krvni pritisak nego da su koristili ACE inhibitore, odnosno lekove koji se koriste kod visokog krvnog pritiska.

IZRAČUNAJTE SAMI: Evo koliko vaša ljubimica ima godina!

Pored toga što vlasnici mačaka imaju manje šanse za srčani, njih ređe pogađa i moždani udar. Mačke smiruju svoje vlasnike bolje nego druge životinje. Svakako je i karakter vlasnika važan, jer se oni neretko veoma posvete svom ljubimcu, tako da zaborave na probleme.

Ljudi koji imaju probleme sa artritisom mogu pokušati da oponašaju mačke. Mačke se mnogo puta u toku dana istežu, pa pokušajte da ih pratite i imitirate u protezanju.

Deca koja su od detinjstva sa kućnim ljubimcima imaju smanjen rizik od alergije.

Nema boljeg doktora i psihijatra od naših maca, zar ne?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.