Naslovna VESTI MAČKE Da li je vaša mačka srećna?

Da li je vaša mačka srećna?

0
srećna petface

Srećna mačka je zdrava maca, aktivna i nezavisna, okružena ljubavlju i toplinom. Ok, pretpostavljamo da vaša mezimica uživa potpuno komfor kada su ovi faktori u pitanju, ali.. istraživači su pokušali da odgovore na pitanja – kada je mačka zapravo STVARNO SREĆNA?

1.Kada ima dovoljno sna! Mace spavaju između 13 i 16 sati dnevno i zato vole da imaju toplo i udobno mesto na kome mogu da se sklupčaju. Gde će se ona ušuškati? Nije joj bitno – njen krevet, vaš krevet, radni sto ili okvir prozora. Samo da je toplo i udobno – po nju!

srećna petface

2. Kada je negovana i čista! Svima nam je poznato da mace najveći deo dana provode u lickanju, ali ponekad im je naša pomoć oko nege zaista potrebna! S vremena na vreme – iščetkajte svoju mezimicu! Ovako ćete sprečiti ćebanje dlake, a takođe i gomilanje dlaka na podu, krevetu ili vašoj odeći!

Otkrivamo 3 tajne kako da mačka zavoli vašeg novog partnera!

3. Kada je sita! Kada se loše hrani, baš kao i mi, maca može da oboli od pojedinih bolesti. Mačkama je meso jedna od osnovnih i neophodnih namirnica i zato potražite hranu koja je prilagođena njenim potrebama!

SIJAMSKA MAČKA petface

4. Kada se igra – STALNO! Mačke su lovci i to nam je svima poznato. Zato će ona najradije juriti lopticu, igrati se sa svojom omiljenom igračkom, skakati sa jednog na drugi nivo svoje grebalice i slično. Igračke ne moraju biti skupe, najbolje su one koje će podstaći njenu mentalnu stimulaciju, a vrlo se lako mogu napraviti i u domu!

Čuli ste, načina da usrećite svoju mezimicu je – čini nam se – mnogo. Vi izaberite jedan, a vaša srećna maca će vam se zahvaliti jednim glasnim mrnjauuuuu 😉

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.