Naslovna VESTI PSI MASAKR IZAZVAN NEODGOVORNOŠĆU VLASNIKA? Stafordi napali i izgrizli maltezere! (FOTO)

MASAKR IZAZVAN NEODGOVORNOŠĆU VLASNIKA? Stafordi napali i izgrizli maltezere! (FOTO)

0

Po zakonu bi trebali svi psi da idu na povodac, nesocijalizovani psi da budu i na kratkom i jakom povocu a rase koje spadaju u “opasne” još da nose i zaštitne korpe! Nema ono “Neće moj…” Ako mogu odgovorni vlasnici da vode svoje pse na povodac, možete i vi.

Dužni ste da poštujete zakon i ne ugrožavate živote drugih pasa, mačaka, dece i ljudi! Podsetila bih vas da su te rase u nekim zemljama zabranjene za držanje, pa zar želite svojim ponašanjem da to uvedu i kod nas? – ovako glasi opis jednog posta, a razlog ovakvom nezadovoljstvu je sledeći – vlasnica tri maltezera, odnosno njena mama je doživela horor tokom šetnje!

IZGUBLJENI PAS čuo je svoje vlasnike na televiziji: Upravo to ga je vratilo kući! (FOTO)

USAMLJENI PAPAGAJ PRONAŠAO SRODNU DUŠU! Ljubav je promenila sve! (FOTO)

– Jučer oko 20h moja mama je kao i svakoga dana krenula u šetnju sa naša tri maltezera. Tri razigrana psića koja uživaju u večernjoj šetnji. Sve je bilo lijepo, normalna šetnja kakvu imaju svakoga dana, a onda je uslijedio masakr. Mama je bila ispred kuće, samo 2 metra da uđe u dvorište i da se ta šetnja završi. S preke strane (kod Vinkoproma) čovjek je vodio svoja dva staforda bez vodilica i brnjice i trebale su im samo 2 sekunde da imaju moje psiće u svojim ustima. Psi su bijesno napali moje maltezere (jedan od njih se izvukao iz vodilice i spasio se od ugriza) dok su dvoje krvavo nastradali. Ta dva staforda izgrizla su moje pse i mamu, ušli su u naše dvorište i tamo nastavili gristi moje pse. Dok ih je moja mama pokušala razdvojiti izgrizli su njezinu ruku. U jednom trenutku je jedan od njih najmanjeg ugrizao za vrat i otresao ga od bunar.

– Bunar je još uvijek sav krvav. Moji psići imaju rupe u vratu, na stomaku, kod repa, na glavi. Mama je sve prijavila policiji, bio je veterinar i napravio zapisnik. Moji psi će nadam se preživjeti, jedan ništa ne jede samo leži i tu i tamo pije vode. Danas je mokrio krv. Veterinar je rekao da je to normalno nakon toliko udaraca i ugriza. Čovjek koji je vlasnik staforda nakon svega je rekao mojoj mami “čujte nemojte ništa prijaviti policiji ja ću sutra doći to riješiti”. Izuzev tomu što su njegovi psi nasilni i bijesni, čovjek ih je vodio BEZ VODILICE. Valjda misli ah imam opasne pse ajmo se malo kurčit po Belišću. Jučer su to bili moji psići i mama, danas mogu biti neki drugi psi, sutra djeca koja se igraju na ulici.

MASAKR IZAZVAN NEODGOVORNOŠĆU VLASNIKA? Stafordi napali i izgrizli maltezere! (FOTO)

Zakon kaže da je pse bez povodnika dozvoljeno šetati na javnim zelenim površinama od 22 časa do 9 sati ujutru leti, a zimi od 20 časova do 10 časova ujutru. Ipak, u koje god doba dana da izađete na ulicu shvatićete da se ova odluka ne poštuje.

I kada se dogodi incident, svi se hvataju za glavu, a krivica je samo u vlasnicima koji misle -ma neće se desiti ništa! Međutim, dovoljna je sekunda da se napravi haos! Moramo poštovati zakon, moramo biti obzirni!

Po svemu sudeći, teško je pomiriti sve ove sukobljene strane – vlasnike pasa i građane i s druge strane vlasnike malih i vlasnike većih ili opasnih rasa pasa. Zaključak je jedan – vašeg psa šetajte na povocu i sigurno vas neće boleti glava!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.