Naslovna VESTI PSI STAN STRAVE I UŽASA: U stanu pronađeno više od 20 pasa u...

STAN STRAVE I UŽASA: U stanu pronađeno više od 20 pasa u KATASTROFALNOM stanju

0
spaseni psi iz stana

U gradu tako velikom kao što je Njujork očigledno svašta može da prođe neprimećeno. Međutim, samo je pitanje kada će neko od suseda ili prolaznika shvatiti da se kraj njega dešava nešto uznemirujuće. Na primer, da se otkrije stan strave i užasa.

spaseni psi iz stana

Njujorška služba za istraživanje slučajeva zlostavljanja životinja primila je nekoliko prijava o mogućem slučaju okrutnosti prema životinjama, te je imala dovoljno razloga da dobije i nalog za pretres. Kada su se pojavili na licu mesta i otvorili vrata sumnjivog stana, bili su preneraženi prizorom – i onim što su videli, i onim što su osetili.

Pročitajte i ovo: PRIČA ZA DIVLJENJE: BAKA stara 101 godinu dobila LJUBIMCA!

Veliki psi bili su zgurani jedan do drugog u premalim kavezima, bez hrane i vode. Jedan pas je čak pronađen vezan za radijator, dok je drugom lanac bio prikačen za mašinu za pranje sudova, kako navodi portal News 4. Ukupno ih je bilo čak 21! Pod je bio gotovo u potpunosti prekriven urinom i izmetom, a čitav stan je vrveo od buva.

spaseni psi iz stana

Psi i štenci su živeli u ovom smetlištu ko zna koliko dugo i svi su bili neuhranjeni. Služba za zaštitu životinja je pozvana da pomogne u preuzimanju pasa i njihovom zbrinjavanju. To je učinjeno u žurbi, jer su radnici jedva podnosili smrad amonijaka.

Hauard Lorens, potpredsednik udruženja ASPCA je izjavio:„Zahvalni smo njujorškoj policiji što i dalje dobrobit životinja postavlja kao prioritet u ovom gradu i ponosni smo što imamo ulogu u obezbeđivanju preko potrebne nege za ove pse.“

spaseni psi iz stana

Neki od pasa su imali užasne posekotine, dok drugi nisu imali snage ni da hodaju usled neuhranjenosti. Većina pasa je imala žute fleke na šapama jer su ko zna koliko dugo sedeli u urinu. Bilo je i više nego očigledno da su stravično zapostavljeni.

Pročitajte i ovo: TAKO SE TO RADI – Udomljavanje pasa na utakmicama prve lige!

APSCA će obezbediti medicinsku i emocionalnu terapiju za zlostavljane pse, kako bi jednog dana bilo moguće da ih smeste u porodice gde će dobiti ljubav koju zaslužuju.

spaseni psi iz stana

Dok se udruženje za zaštitu životinja bavilo spasavanjem pasa, policija je radila svoj posao i uhapsila dva čoveka zbog teškog zlostavljanja životinja. Ljudi širom države opravdano su besni zbog ovog slučaja i traže pravdu: „Ovo mi je slomilo srce. Neće prestati dok svi monstrumi ne budu pod ključem! U kavezu, nagurani sa drugima, nakon što ih je neko dobro prebio i ophodio se prema njima bez milosti godinama…“

I ne čudi nas ovaj bes – tako se osećamo svi mi koji volimo životinje i brinemo o njima, a moramo da delimo vazduh sa čudovištima koja se infiltriraju i deluju kao normalni ljudi. Srećom, 21 pas iz Njujorka danas ide ka nekoj lepšoj budućnosti zahvaljujući divnim ljudima koji savesno rade svoj posao u korist naših dragih krznenih prijatelja.

Izvor: Animal Rescue Site

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRIČA ZA DIVLJENJE: BAKA stara 101 godinu dobila LJUBIMCA!
Sledeći tekstBESKRAJNA SREĆA – Spasen od davljenja, sada se smeje bez prestanka!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime