Naslovna VESTI PSI STANARI ZGRADE BESNI ZBOG LAJANJA PSA: Prete prijavom i PRIZNAJU DA GA...

STANARI ZGRADE BESNI ZBOG LAJANJA PSA: Prete prijavom i PRIZNAJU DA GA NE VOLE!

0

Stanari zgrade besni zbog lajanja tuđeg ljubimca – ovo je česta pojava kod nas! Šta raditi, ako po svim propisanim pravilima držimo psa u stanu, ali i pored toga imamo probleme sa drugim stanarima i koja su prava stanara u odnosu na vlasnika kućnog ljubimca u stambenoj zgradi?

Ovo je često pitanje svih vlasnika ljubimaca koji su na ovaj ili onaj način došli u “sukob” sa komšijama zbog svog četvoronožnog prijatelja. Kako bismo olakšali i vlasnicima ali i stanarima

UTOČIŠTE ZA SVE ODBAČENE ŽIVOTINJE! Spasio ih je i pružio im OGROMNU ljubav! (FOTO)

– Zabranjeno je držanje pasa i ostavljanje istih bez nadzora držaoca na balkonu, terasi i lođi koja pripada stanu. Izuzetno, psi se mogu držati i u zajedničkim prostorijama stambene zgrade (perionica, prostorija za sušenje rublja, prostorija za rad organa upravljanja zgradom, prostorija za smeštaj opreme za tekuće održavanje zgrade) po prethodno pribavljenoj saglasnosti svih vlasnika stanova i posebnih delova zgrade, na način kojim se obezbeđuje njihova dobrobit, u skladu sa zakonom kojim se uređuje dobrobit životinja, rečeno je za PetFace iz Komunalne policije Beograda.

STANARI ZGRADE BESNI ZBOG LAJANJA PSA: Prete prijavom i PRIZNAJU DA GA NE VOLE!

Odlukom je dozvoljeno uvođenje psa u lift stambene zgrade ukoliko je prazan. Prilikom korišćenja lifta, stepeništa i hodnika stambene zgrade, pas mora biti na povocu pod neposrednom kontrolom držaoca. Psi se mogu držati u dvorištu stambene zgrade, dvorištu porodične kuće, zajedničkom dvorištu porodične kuće i u dvorištu sa većim brojem porodičnih kuća u posebnom objektu, po prethodno pribavljenoj saglasnosti svih vlasnika stanova i posebnih delova stambene zgrade, suvlasnika porodične kuće odnosno saglasnosti svih vlasnika porodičnih kuća. Ukoliko želite da se upoznate sa detaljima zakona, kliknite OVDE.

ŽIVOTINJE GRLE NEŽNIJE NEGO MNOGI LJUDI: Ovo je prava slika NESEBIČNE ljubavi! (FOTO)

Na podsećanje o zakonu i pravima vlasnika kućnih ljubimaca i njihovih komšija navela nas je objava na jednoj Fejsbuk grupi. Naime, vlasnica psa je dovedena u nezgodnu situaciju zbog svog kućnog ljubimca, koji po rečima komšija, neprestano  laje. Uznemirene komšije prete zvanjem komunalne policije i podnošenjem prijave. Oni čak otvoreno kažu da NE VOLE psa ove žene.

S obzirom na to da se našla u nebranom grožđu i da nije sigurna u kom pravcu da dela, zamolila je ljude za savet. Komentari na njeno pitanje su različiti, ali većina ljudi se slaže u jednom – niko ne podržava ljute komšije!

STANARI ZGRADE BESNI ZBOG LAJANJA PSA: Prete prijavom i PRIZNAJU DA GA NE VOLE!

Žena tvrdi da je pas dobar, umiljat i da zalaje samo kada vidi drugog psa sa ulica. Mi ne znamo celokupnu situaciju, te ne možemo da stajemo ni na čiju stranu. Naše je da podsetimo na ono što zakon propisuje. Nadamo se da će ovaj konflikt ubrzo biti rešen, na obostrano zadovoljstvo.

I ne zaboravite, dobro se upoznajte sa svojim pravima i obavezama, kao vlasnik ljubimca, ali i kao komšija, kako ne biste došli u neprijatnu situaciju i kako biste sve probleme rešili na pravi način.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.