Naslovna VESTI PSI Bela je 12 godina služila za „štancovanje“ štenaca. Sada je slepa, ali...

Bela je 12 godina služila za „štancovanje“ štenaca. Sada je slepa, ali ŽIVA!

1
„štancovanje“ štenaca petface

Ceo svoj život je provela u kavezu, služeći za „štancovanje“ štenaca. Stanje u kojem je pronađena šokirao je portugalske volontere. Bila je potpuno slepa, preplavljena tumorima, nepokretna.

Uslovi u kojima je držana bili su toliko loši da je pravo čudo što je Bela uopšte živa. Koliko je tačno štenaca okotila, niko ne zna, ali brojna oboljena koje je imala ukazuju na to da ih je bilo previše!

„štancovanje“ štenaca petface
Bela u Portugalu

Plašljivost je za Belu bilo stanje svesti. Plašila se bilo kakvog susreta i kontkata sa ljudima.

Pročitajte još:
BIZARNO: ova žena “štancuje” štence

Bela je danas slepa, ali ŽIVA. Veterinari su učinili sve kako bi joj spasili život, ali ne i vid. Zbog pritiska glaukoma, morali su da joj izvade oči. U toku operacije doživela je srčani udar, a osim očiju morali su da joj operišu i čeljusti, jer su joj zubi bilo potpuno truli.

„štancovanje“ štenaca petface

Nokti su joj urasli u šape, pa je Bela maltene bila nepokretna. Teške operacije umalo su je koštale života budući da pripada malim rasama pasa, koji – pogotovu ovako izmučeni – teško podnose totalne anestezije!

Belu su udomili Robert i Irena, iz Holandije, koji na imanju čuvaju još 9 pasa, pa su je odmah udružili sa Bedžijem. Bela je vremenom postala i hrabrija. U početku je polako hodala iza svoje vlasnice Irene. Ona ju je ohrabrivala, a prisutnost Bendžija bila je od velike koristi.

Pročitajte još:
NEOBIČNO ILI NE: Ono kad je pas alergičan na ljude!

„štancovanje“ štenaca petface

Bela je na kraju ovog mučnog života pronašla pravu ljubav i porodicu. Potpuno se oporavila, uprkos tome što je izgubila vid.

„štancovanje“ štenaca petface

Bela ima i svoju Facebook stranicu koju prati više od 12 hiljada ljudi. Tamo ona „priča“ svoju životnu priču kako bi ohrabrila sve pse sveta koji prolaze kroz pakao od života! Takođe, njena životna video priča je obišla čitav svet. Pogledajte:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBUDI FER, KLIKNI ŠER: Mrvu je, na pljusku, ostavila porodica. Nađimo joj sklonište!
Sledeći tekstInstagram profil posvećen PSIMA: Glumac Tom Hardi obožava pse!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime