Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Šta da radite ukoliko vam se maca ugoji nakon sterilizacije?

Šta da radite ukoliko vam se maca ugoji nakon sterilizacije?

0
petface sterilizacije

Proces sterilizacije i kastracije su najbolji način da se kontroliše populacija mačaka, ali i da se spreče brojne bolesti. Međutim, mnoga istraživanja su pokazala da sterilizacija i kastracija mogu dovesti i do povećanja apetita mačaka, ali i do usporavanja metabolizma.

petface sterilizacijeSve to može dovesti do problema sa težinom, što se često povezuje sa drugim zdravstvenim problemima kao što su artritis, dijabetes i infekcije urinarnog trakta.

Međutim, ne morate brinuti, jer ukoliko uspevate da kontrolišete težinu vaše mace u zdravim okvirima, potencijalni zdravstveni problemi mogu biti znantno smanjeni. Sveukupno opšte zdravlje mačke se određuje kombinovanjem zdrave ishrane i vežbanjem.

Pročitajte još: Zašto je kastracija dobra odluka ukoliko za ljubimca imate mačka?

Najčešći razlog zbog kojeg se mačke prejedaju, bilo da su sterilisane/ kastrirane ili ne, jeste to što pokušavaju da dobiju osnovne hranljive materije koje su im potrebne iz hrane koju mnoge niskokvalitetne komercijalne hrane za mačke ne obezbeđuju. Ono što zapravo dobijaju jeste mnogo ugljenih hidrata koji im nisu potrebni.

Izborom kvalitetne hrane, videćete primetnu razliku u ponašanju vaše mačke tokom jela, u nivou energije i sveukupnom zdravlju vaše mezimice.

petface sterilizacijePrekomerno jelo je nezdravo, ma kako dobru hranu vaša maca jela. Trebalo bi da nađete pravi balans za svoju mačku i često uputstva na pakovanjima hrane odgovaraju za većinu mačaka, te možete pratiti ili taj savet ili se konsultovati sa veterinarom.

Vežba je izuzetno bitna i za ljubimce, a ne samo za ljude. Ona može ubrzati metabolizam vaše mezimice i poboljšati njeno fizičko zdravlje. Najbolje bi bilo da se igrate unutar kuće ili stana, s obzirom na to da za macu postoje brojne opasnosti van doma.

Pročitajte još: Sterilizacija mačaka: Da li je i koliko opasna sterilizacija mačaka?

Ukoliko i vaša maca ima problema sa težinom nakon sterilizacije, naša preporuka je Light Sterility hrana brenda Personal Trainer. Ova hrana sadrži funkcionalne hranljive sastojke koji pospešuju opšte dobrostanje vaše životinje i pomažu povratak idealne težine.

petface sterilizacijeTakođe, amino kiseline iz ribljih proteina zajedno sa L-karnitinom doprinose pravilnom održavanju mišićne mase, a zelena dagnja daje sastojke bitne za pravilno funkcionisanje zglobova.

Prethodni tekstVIDEO: Aktivisti spasili oko 600 pasa namenjenih za klanje!
Sledeći tekstPOMOZI, PODELI: Arona su spasili iz Rume, kada su ga napustili! Sada je NESTAO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime