Naslovna VESTI STOP NASILJU NAD ŽIVOTINJAMA! Odakle potreba za mučenjem i ubijanjem istih?! (UZNEMIRUJUĆE)

STOP NASILJU NAD ŽIVOTINJAMA! Odakle potreba za mučenjem i ubijanjem istih?! (UZNEMIRUJUĆE)

0

Briga o dobrobiti životinja je zasnovana na uverenju da su životinje osećajna bića i da je zbog toga važno obratiti pažnju na to da li se nalaze u dobrom stanju ili pate, posebno kada o njima brinu ljudi.

Briga o dobrobiti životinja uključuje razmatranje načina na koje se životinje drže (kao kućni ljubimci, u zoo-vrtovima, na farmama, u cirkusima…), zatim načine na koje se vrši klanje životinja radi ishrane, koriste životinje u naučnim istraživanjima, kao i načine na koje ljudske aktivnosti utiču na dobrobit i opstanak divljih vrsta.

JEDINSTVENI ILI ČUDNI: Da li i vaš ljubimac ima naviku da radi OVE stvari?

Dobrobit životinja podrazumeva fizičko i psihičko stanje životinje, u odnosu na uslove u kojima ona živi i umire. Životinja se nalazi u dobrom stanju dobrobiti kada je zdrava, uhranjena, bezbedna, u stanju da ispolji ponašanja važna za njeno fizičko i mentalno stanje, ako joj je udobno i kada ne pati usled neprijatnih stanja kakva su bol, strah i stres.

Hmmm, kako ovo sve lepo zvuči, ali nažalost, ostaje sve kao slovo na papiru, jer se gotovo ništa od navedenog ne poštuje, nažalost! A mi smo svedoci sve svirepijeg i goreg ponašanja prema istim tim životinjama koje bismo trebali da štitimo i volimo!

HUMANOST NA DELU: Pogledajte šta radi medicinska sestra nakon smene u Infektivnoj klinici (FOTO)

Mit o lovcu kao zaštitniku prirode je odavno opovrgnut. Naučna istraživanja su pokazala samoregulacijsku sposobnost prirode. Takođe i iskustva u glavnim europskim nacionalnim parkovima su pokazala: prirodi i životinjama je puno bolje bez lova!

Lovci proganjanje, ranjavanje i ubijanje životinja radi zadovoljenja svoje potrebe za nasiljem nazivaju lovom, čime žele da ublaže i prikriju činjenicu da je reč o ubistvu, smatraju mnoga udruženja. Oni žele da lovom demonstriraju svoju nadmoć nad životinjama koje nemaju šanse da se odbrane i spasu svoje živote.

Nasilje nad životinjama je gotovo svakodnevno, a u prilog tome govore fotografije koje se dele po grupama namenjenim životinjama! Svaka od fotografija je prestrašna, i navodi nas na jedno pitanju – kada smo se pretvorili u ovakve ljude?

“Pronađen pas u kontejneru koji je bio vezan u džaku za krompir”, “zlostavljao i ubio petomesečno štene”, “ubijeno kuče iz lovačke puške”, samo su neki od jezivih primera iživljavanja i ubijanja nedužnih i nemoćnih životinja. Ovakva dela uplašila su mnoge. Strah je osnovan, jer je osoba koja je u stanju to da uradi, psihopata i ovo delo predstavlja probni pokušaj da to učini čoveku, tvrde stručnjaci.

Šta da očekujemo, čemu da se nadamo u budućnosti?

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPLANIRATE DA NAPUSTITE PSA? Dobro POGLEDAJTE ovaj snimak! (VIDEO)
Sledeći tekstDIRLJIVA PRIČA IZ RUSIJE: Kako bi našao svoju spasiteljku, pas je prešao 320 kilometara!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime