Naslovna VESTI PSI STRANI MEDIJI O NEPOPULARNOJ ODLUCI ALEKSANDRA VUČIĆA: Zabrana šetnje pasa za vreme...

STRANI MEDIJI O NEPOPULARNOJ ODLUCI ALEKSANDRA VUČIĆA: Zabrana šetnje pasa za vreme policijskog časa! (VIDEO)

0
STRANI MEDIJI O NEPOPULARNOJ ODLUCI ALEKSANDRA VUČIĆA petface

Odluka srpske Vlade u subotu da zabrani šetanje pasa u nastojanju da suzbije širenje novog korona virusa izaziva ogorčenje među vlasnicima kućnih ljubimaca. Koliko je ova vest izazvala lavinu negativnih kometara i podigla vlasnike kućnih ljubimaca na noge, govori I podatak da su ovu vest preneli i svetski medji.

Uprkos brojnih apela udruženja za zaštitu životinja, vlasnika kućnih ljubimaca i ljubitelja životinja, Vlada je usvojila izmenu ograničenja kretanja tokom policijskog časa kako bi građani mogli da prošetaju svoje kućne ljubimce tokom večeri.

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Pre izmene vlasnici pasa su imali mogućnost prošetaju svoje ljubimce na 20 minuta od 20:00h do 21:00h, 200m od mesta prebivališta. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će se založiti za ukidanje ove odluke pod obrazloženjem da je u praksi često dolazilo do kršenja ove zabrane, kao i da su u trenutnoj situaciji najbitniji ljudski životi.

Ogorčeni vlasnici pasa reagovali su na društvenim medijima upozoravajući da bi zabrana mogla naštetiti zdravlju njihovih pasa i izazvati frustraciju i zabrinutost kako za životinje tako i za njihove vlasnike.

https://petface.net/wp-content/uploads/2020/03/vuciiiiiic.jpg

Veterinar Nenad Milojković rekao je za Fox.new.com da je zaštita prava životinja test za društvo tokom teških vremena, kao što je epidemija. Rekao je da preskakanje večernje šetnje može pogoršati stanje pasa sa mokraćnim problemima i “pogoršati osnovne higijenske uslove u domovima ljudi.”

-Mozda bi oni mogli da porazgovaraju sa psima, a i da se zapitaju, da li mogu oni da trpe 12 casova, da ne odu u wc. Sram ih bilo! Jadni naši psi. Samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Da podsetimo, veliki broj vlasnika poslao je preko društvenih mreža jasnu poruku ,,MENI JE POTREBNA ŠETNJA. TO NIJE HIR NEGO FIZIOLOŠKA POTREBA.” Ovako glesi apel kojim građani Srbije mole Vlast da odluku promeni.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNISU SU GA ŽELELI ZATO ŠTO JE DRUGAČIJI: Srećko je konačno našao osobu koja je uvidela njegovu untrašnju lepotu i zavolela ga takvog kakav jeste!(VIDEO)
Sledeći tekstPSI IMAJU DUŠU, A KUČKARI… : Otvoreno pismo jedne sugrađanke koja apeluje da se hitno povuče odluka o zabrani šetanja pasa u večernjim satima, jer može izazvati građansku neposlušnost (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime