Naslovna VESTI PSI STRAŠNO ISKUSTVO! (VIDEO)

STRAŠNO ISKUSTVO! (VIDEO)

0
staršno iskustvo

Nedavno smo pisali o iskustvima vlasnika pasa i mačaka koji su iz radoznalosti ili tokom igre progutali razne predmete. Ova navika može da bude i krajnje opasna za ljubimca, a priča naše čitateljke to najbolje dokazuje.

Moj pekinezer Čarli spada u grupu pasa koji sve voli da vidi, onjuši i da stavi u usta. Gotovo svakog dana se otimamo oko nekog predmeta koji nađe u kući i koji mu je izuzetno interesantan za grickanje. Olovke, novine, čarape, papuče… nema kraja. Takav je i u šetnji. Naravno zbog ove navike, više puta smo bili i kod veterinara da mu izvlače razne delove plastike, drveta ili kostiju do kojih je uspeo da dođe. Dva puta je imao sreće da su mu se delovi drveta zaglavili u vilici, pa je to bilo relativno lako za rešavanje. Problem je njegova narav. Prgav je (valjda kao i svi pekinezeri) i ne dozvoljava da mu se priđe ustima. Veterinari su morali oba puta da ga anesteziraju kako bi izvadili zaglavljene parčiće.

PROČITAJTE I:

ON NIJE ZNAO DA SE BRANI: Napali su ga drugi psi i sada ima OGROMNE POVREDE PO TELU! (VIDEO)

OVAJ PAS IMA TALENAT: U jednoj igri pobedio je svoju vlasnicu! (VIDEO)

NAJJAČI PREDSEDNIK NA SVETU: Predsednik Irske svuda ide sa svojim VOLJENIM PSOM! (VIDEO)

Jednom prilikom je progutao moju najlon čarapu. Naravno ja to nisam primetila. Da nešto nije u redu, shvatila sam kada je prestao da jede, nije želeo da ide u šetnju i prestao da se igra i raduje kada mu priđem. Da ne dužim, završilo se tako što su mu hirurški izvadili već istrulelu čarapu iz creva i pri tom za desetak centimetara skratili creva! Ipak, jednom je progutao nešto zbog čega je jedva ostao živ.

staršno iskustvo

Posle već uobičajenih simptoma, koje sam sada vrlo dobro prepoznavala, krenula sam kod veterinara spremna da opet potrošim nekoliko stotina evra. Kada smo stigli veterinari su pitali: „Šta je sada Čarli pojeo?“ Pregledali su ga koliko su mogli, a onda anestezirali kako bi ga detaljnije pregledali. Pošto su uradili rendgensko snimanje, nisu znali da li da se smeju ili da plaču. Bilo im je krajnje neprijatno dok su mi saopštavali lošu vest. Čarli je progutao šivaću iglu!

Objasnili su mi da je situacija krajnje nezgodna i opasna. Igla je mogla da napravi veliku štetu u njegovom stomaku i morala je biti odmah izvađena. Ali, to nije jednostavno. Iako se igla jasno videla na snimku, oni nisu znali gde se tačno nalazi. Traženje igle među organima nije jednostavno, a ni bezbedno – kako za Čarlija tako zi za hirurge.  Posle dva sata, izašli su iz sale pobedonosno noseći iglu u rukama. Rekli su mi da su koristili magnet kako bi bezbedno došli do igle!

staršno iskustvo

Čarli se već posle dva, tri dana potpuno oporavio od još jedne operacije. Naravno, ni ovo iskustvo ga nije opametilo. I dalje pokušavam da sklonim sve ono do čega može da se dočepa i proguta. Pored toga, pratim njegovo stanje kako bi odmah reagovala i odvela ga kod veterinara. Inače, nikada nisam uspela da se setim gde je mogao da dođe do igle jer nikada ništa ne šijem jer, kako kaže moj muž: „imam dve leve ruke“.

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRETUŽNO: Pas spasilac tuguje na grobu svog druga iz azila (VIDEO)
Sledeći tekstZAŠTO SE ŠTENE NE RAZVIJA? (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime