Naslovna Slajder vesti STRAVA NA FARMI LISICA – OSTAVLJENE DA UMRU OD GLADI!!!

STRAVA NA FARMI LISICA – OSTAVLJENE DA UMRU OD GLADI!!!

0
STRAVA NA FARMI LISICA

Pošto su dobili dojavu meštana da se pojavio veći broj lisica koje lutaju seoskim ulicama, aktivisti poljske organizacije za zaštitu životinja „Otvoreni kavezi“ intervenisali su na farmi lisica u Durzinu. Iako su mnogo puta reagovali i obavili mnoštvo akcija na farmama krzna ovo što su zatekli u Durzinu ih je ostavilo bez reči.

Veliki broj lisica je bio već uginulo. Neke se bile ubijene električnim udarima kako se inače ubijaju životinja na farmama krzna. Većina je zapravo uginula od gladi i žeđi.

Scene su bile stravične. Žive lisice su delile kavez sa već uginulim. Neke su očajnički pokušavale da prokopaju prolaze, kidaju žicu ili drvene ograde u nastojanju da pobegnu i dođu do vode i hrane. One koje su u tome uspele, lutale su farmom prevrćući gomile fekalija i đubreta tražeći hranu. Pored lisica, pronađeni su i rakuni.

Preživela pakao ali njena drugarica nije.

STRAVA NA FARMI LISICA

UMESTO DEO BUNDE – LJUBIMAC!

Ispostavilo se da je farma ostala bez ikakvog nadzora pošto je vlasnik odveden na odsluženje zatvorske kazne. Osoba koja je postavljena za nadzornika nije uspela da se na odgovarajući način brine o nesrećnim životinjama. Ostavila preko 200 lisica i nekoliko rakuna u ovoj smrtonosnoj zamci bez šansi da se spasu. Samo je oko 50 životinja uspelo da se nekim čudom spase, uglavnom jer su se hranile telima već uginulih sapatnika.

Preplašene i očajne u međusobnom zagrljaju

Strava na farmi lisica

JEZIVO – Stotine kuna ŽIVE SPALJENE posle odluke da se unište zbog Covid – 19

Aktivisti su uspeli da spasu samo 18 lisica. Sve su imale ozbiljne zdravstvene probleme a mnoge i polomljene zube zbog pokušaja da pregrizu drvene i žičane ograde. Sada su na sigurnom i pod veterinarskim nadzorom. Organizacija „Otvoreni kavezi“ prikuplja novčana sredstva za troškove lečenja i izgradnju humanog prihvatilišta za napaćene i preživele životinje.

Strava na farmi lisica – spasena u poslednji čas.

Strava na farmi lisica

Poljska je treći najveći proizvođač krzna na svetu. Početkom septembra vladajuća stranka je predstavila novi zakon o zaštiti životinja u kome se predviđa zabrana uzgajanja životinja za krzna. Zakon još nije prošao proceduru, pa se surovosti prema ovm vrstama životinja i dalje nastavljaju. Aktivisti se nadaju da će predlog zakon što pre biti usvojen i da će se zaustaviti surovo uzgajanje, ubijanje i eksploatacija nesrećnih životinja.

Izvor: bored panda  Foto: Andrew Skowron/Otwarte Klatki.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNA PRAVOM MESTU U PRAVO VREME – Slučajno spasavanje (VIDEO)
Sledeći tekstKAKVA SUROVOST – Zakopao živo štene!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime