Naslovna VESTI MAČKE STRAVA U SREMSKOJ MITROVICI: Nikola ubio mace kolcem, pa se pohvalio na...

STRAVA U SREMSKOJ MITROVICI: Nikola ubio mace kolcem, pa se pohvalio na Facebook-u!

8
prijava zlostavljanje petface

„Otišla i ova za Kanadu“ i „J*** sam joj mamu kolcom“ – ovim rečima se Nikola Bojanić iz Čalme (opština Sremska Mirovica) pohvalio drugovima na Facebook-u. Danas, 14.05.2015.godine, je u inbox organizacije ORPAK iz Kruševca stigao link Nikolinog profila i fotografije koje je osumnjičeni Nikola objavio. Fotografije su veoma uznemiravajućeg sadržaja, a na njima je jasno prikazano Zakonom strogo zabranjeno delo – zlostavljanje, mučenje i ubistvo životinja (mučenje i ubijanje mačaka na najmonstruozniji način), čime je izvršio krivično delo mučenja i lišavanja života.
„Organizacija ORPAK je podnela krivičnu prijavu protiv Nikole Bojanića iz Čalme (opština Sremska Mitrovica) zbog kaznenog dela mučenja i lišavanja života životinja opisanog u čl. 5 stav 1 tačka 18 Zakona o dobrobiti životinja i čl. 269 Krivičnog zakonika“, napisali su na svojoj zvaničnoj stranici ORPAK.
Na stravičnim fotografijama vide se mačke u veoma katastrofalnom stanju, krvavih glava sa izbijenim očima. Vidi se da su preživele teško mučenje i zlostavljanje pre nego što su izdahnule, uz komentare: „Otišla i ova za Kanadu“ – na jednoj slici, a na drugoj: „J*** sam joj mamu kolcom“.
Kao dokaz iznetih tvrdnji, ORPAK je tužilaštvu dostavilo fotografije ubijenih mačaka koje su „print-screen-ovane“, takođe i fotografije gde promoviše radnje koje su takođe Zakonom strogo zabranjene – borbe pasa, sve preuzete sa FB profila osumnjičenog.
„Zahtevamo Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici da po hitnom postupku preduzme sve Zakonom predviđene radnje i da protiv osumnjičenog u roku od 15 dana pokrene Krivični postupak. Pprijava je poslata i Ministarstvu poljoprivrede, Uprave za veterinu, Odeljenja za zdravstvenu zaštitu, dobrobit i sledljivost životinja kao i Odeljenja veterinarske inspekcije da naloži Osnovnom javnom tužilaštvu koje je zaduženo za region gde osumnjičeni živi da pokrene Krivični postupak“, dodali su iz ORPAKA.
Kakva nam je to omladina? Podelite vest na što više adresa i time pružite podršku ljudima iz ORPAKA koji se svakodnevno bore sa ovakvim stvarima. SHARE!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUz ovaj VIDEO plakalo je 2 miliona ljudi: Nakon 10 godina, Judit je oslobođena sa lanca!
Sledeći tekstNADLEŽNI: „Džoni Dep da vrati pse ili ih uspavljujemo“!

8 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime