Naslovna VESTI PSI Stravičan slučaj mučenja životinja: Psu polomili noge i živog ga zakopali!

Stravičan slučaj mučenja životinja: Psu polomili noge i živog ga zakopali!

0
Stravičan slučaj petface

Stravičan slučaj mučenja životinja dogodio se u Zenici u utorak. Naime, slučajni prolaznik je na divljoj deponiji na lokalitetu Raspotočja pronašao sanduk u kome je bio zakovan pas, kome su prethodno polomljene noge.

VRANJE: Podneta krivična prijava protiv D.M. koji se hvalio zlostavljanjem i ubijanjem pasa!

Pas je teško disao i imao je vidljive povrede po celom mršavom, izmučenom telu, a osoba koja ga je pronašla je obavestila poznanicu koja je nesrećnu životinju odvela veterinaru.

Stravičan slučaj petface

Ženka psa je prebačena u kliniku za životinje u Sarajevu, gde je konstatovano da su povrede životinje nastale udarcima. Životinji su polomljene noge i karlica, iščašen kuk, konstatovano je mnoštvo gnojnih rana po telu, a da sve bude gore, vidljivo je i da se nedavno oštenila. 

– Za život psa se i dalje borimo. Pas crne boje, teško pothranjen, mršav, polomljen, pretučen, stavljen svjesno od strane „čovjeka“ u drveni sanduk, živ zakovan, bačen na smeće je živ, bori se, a i mi se borimo s njim za neku bolju Zenicu u kojoj ovakva zlodjela ne prolaze ćutke i ne prolaze nekažnjeno. Pas sada ima ime, zove se Dona i Dona želi da živi, saopšteno je iz udruženja “Šapa”.

CRNA STATISTIKA: Zlostavljanje životinja u Beogradu u porastu!

U Udruženju ističu da je ovaj slučaj “stravična slika društva u kojem živimo, društva u kojem su do sada takva zlodela prolazila nekažnjeno”. 

Stravičan slučaj petface

– Ovo je priča o nama i Zenici danas, u kojoj se progon napuštenih životinja dešava svakodnevno, kao i nova napuštanja i mučenja od strane ljudi koja ostaju nekažnjena. Ovo je priča o nama, ovo je paradigma stradanja svih napuštenih životinja u Zenici i šire. Udruženje ŠAPA Zenica će podnijeti krivične prijave protiv NN počinioca Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko – dobojskog kantona, kao i prijavu Kantonaloj veterinarskoj inspekciji, sa zahtjevom za hitnim poduzimanjem radnji iz njihove nadležnosti, a u cilju pronalaženja počinilaca ovog zlodjela i njihovog kažnjavanja, ističe se u saopštenju.    

Oni su apelovali na sve građane Zenice koji možda raspolažu bilo kakvim informacijama o počinitelju jave ili Udruženju na email adresu sapa.zenica@gmail.com ili direktno MUPu Ze-do kantona.

UŽAS,..

Izvor, Foto: www.nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.