Naslovna VESTI PSI STRAVIČNA TRAGEDIJA – Prestravljena skotna kuja pala i izgubila štence

STRAVIČNA TRAGEDIJA – Prestravljena skotna kuja pala i izgubila štence

0
Adel u jaruzi

Iako se stalno govori o pogubnom uticaju petardi, vatrometa i sličnih pirotehničkih sredstava na kućne ljubimce, stravične tragedije zbog upotrebe ovih sredstava se i dalje dešavaju. Jedna prestrašena skotna kuja je pala sa litice tokom jednog divljanja petardama i od posledica izgubila nerođene štence.

Pas pao sa litice

Kujicu, koja je kasnije dobila ime Adel, pronašle su komšije u stravičnom stanju. Prema El Tiempo, jedan komšija je čuo bolnu vrisku i zapomaganje psa. Pošto je obišao okolinu, otkrio je crnog psa na dnu jedne jaruge.

Pročitajte i ovo: UHVAĆEN NA DELU – Policajci sprečili nečoveka da baci štence u reku.

Odmah je pozvao vatrogasce koji su uz pomoć specijalne opreme uspeli da izvuku nemoćnu i povređenu kuju. Adel je hitno prebačena u veterinarsku kliniku. Tu je ustanovljeno da je skotna i veterinar je obavio carski rez. Adel je nosila 5 štenaca ali je samo jedno bilo živo. Veterinar je utvrdio da su četiri šteneta umrla od posledica pada.

Skotna kuja

Pročitajte i ovo: BRUCOŠ NA PRAVOM MESTU U PRAVOM TRENUTKU – Student veterine oživeo psa sa srčanim udarom

Ubrzo je pokrenuta akcija prikupljanja novčanih sredstava kako bi se platili veterinarski troškovi kao i dalje zbrinjavanje Adel i njene bebe. Nažalost, za Adel nevolje nisu bile završene ovim spasavanjem. Pprilikom pada tokom bekstva od buke izazvane eksplozijom petardi ona je zadobila i težak prelom noge pa joj sledi još jedna komplikovana operacija.

Povređena Adel

I dalje postoje ljudi koji ne razmišljaju o posledicama svojih postupaka, a životinje, poput Adele, plaćaju visoku cenu za to. Nadamo se da će Adele uspeti da se oporavi od svojih povreda i pronađe brižnu porodicu koja će joj pružiti ljubav i negu koju zaslužuje.

Izvor:  pet-sitting.gr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUHVAĆEN NA DELU – Policajci sprečili nečoveka da baci štence u reku.
Sledeći tekstDEVOJKA JE VIDELA KAKO NJEN PAS NESTAJE U ŠUMI: Kada ga je pronašla, ostala je u šoku

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime