Naslovna VESTI PSI KORIŠĆEN ZA BORBE PA ODBAČEN – Stravične povrede psa Belog

KORIŠĆEN ZA BORBE PA ODBAČEN – Stravične povrede psa Belog

0
Stravične povrede psa Belog

Ovaj pas je pronađen na ulicama Tutina. Srećom, devojka koja ga je pronašla, iako je bio prilično agresivan odlučila je da mu pomogne. S obzirom da nije imala uslova da mu pruži dom i stručnu pomoć učinila je nešto neverovatno.

Stupila je u kontakt sa Vesnom Prokopljević koja vodi prihvatilište za životinje u Draževcu kraj Obrenovca. Ponudila se da plati taxi prevoz za nesrećnog psa do Beograda a da ga Vesna preuzme i obezbedi mu veterinarsku pomoć. Tako je i bilo. Povređeni pas je taksijem prevezen iz Tutina do Draževca.

Stravične povrede psa Belog

Kada je stigao u prihvatilište, Vesna je odmah organizovala pregled u veterinarskoj ambulanti Vet svet. Po povredama se videlo da je pas očigledno bio korišćen za borbe pasa. Stanje je bilo prilično loše.

DA LI ĆE DOBITI POMOĆ? – Udaren pas već dva dana leži pored puta

Vesna kaže da je pas star oko 3 godine, izrazito istraumiran, preplašen, a kao posledica toga i agresivan prema drugim psima. Tokom kratkog boravka u azilu, odmah je napao drugog psa. Posledice mučenja koje je prethodno preživeo su očigledno velike. Dobio je ime Beli.

Stravične povrede psa Belog

Pas se trenutno nalazi na bolničkom lečenju u veterinarskoj ambulanti. Najzad dobija pažnju i negu kakvu zaslužuje.

POTRESNO – Bik koji je ceo život proveo na lancu najzad oslobođen

Čim se bude oporavio, biće vraćen u azil u Draževcu gde će se raditi na njegovoj resocijalizaciji. Tek kada bude bio spreman da ponovo komunicira sa drugim životinjama i ljudima biće moguže njegovo udomljavanje.

Posle svih mučenja, zlostavljanja i povreda Beli zaslužuje dom i ljude koji će mu pružiti ljubav i veliku pažnju. Želimo mu brz oporavak i sreću u životu.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA LI ĆE DOBITI POMOĆ? – Udaren pas već dva dana leži pored puta
Sledeći tekstNIKO TO NIJE ZASLUŽIO – Bobi je ostavljen da ugine!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime