Naslovna VESTI PSI UBIJEN PA SAKRIVEN IZA KONTEJNERA: Stravično ponašanje nepoznatog počinitelja!

UBIJEN PA SAKRIVEN IZA KONTEJNERA: Stravično ponašanje nepoznatog počinitelja!

0

Nepresušni izvor novih pasa i mačaka na ulici je pojava svima poznata kao – napuštanje ljubimaca. Rezultat nezrelosti i neodgovornosti pojedinaca koji uzimaju pse i mačke za kućne ljubimce, a potom ih, kad period oduševljenja prođe i shvate da živa bića imaju svoje potrebe koje treba zadovoljiti, ostavljaju na ulici u nekom udaljenom delu grada, izletištu, šetalištu, igralištu ili pored kontejnera. Napuštaju se svi, bez razlike: mladunci, odrasle životinje, ženke sa mladima, stare životinje koje više nisu atraktivne i zanimljive za vlasnika.

Posebno je surovo napuštanje mladunaca, pojava poznata kao bacanje štenaca i mačića. Svakodnevno primamo pozive gradjana koji su pronašli kutiju ili kesu punu štenaca ili mačića, bačenu u kontejner, pored kontejnera, u žbunje u obližnjem parku ili u ulazu zgrade.

PSU ZAROBLJENOM U KAVEZU OSMEHULA SE SREĆA: Za to je zaslužna BAŠ ONA! (FOTO)

Ovo se JEDNOM DEŠAVA! ŽENA ZATRUDNELA, A ZA SVE JE KRIV MAČOR! Evo i kako!

Još jedan slučaj napuštenih pasa, koji su odrasli na ulici, ponovo je uzdrmao ljubitelje četvoronožnih prijatelja. O ovim psima se svakodnevno brine Dragana Đorđević, žena koja daje sve od sebe da im stvori najbolje moguće uslove, ali… Uvek postoji to ali.

– Eto dok drugi spavaju mirno, Dragana ide da hrani kasno, što kasnije da ne smeta bolesnicima, da bi oni bili bezbedniji, svaku noć ućutkujem njihov lavež veseli. Dolazim malopre njih cetvoro leže u mraku, iščekuju, gladni su i žedni. Gledam gde je peti, čekam da izađe i čekam. I okrećem se i nema crnog lepotana. I dok oni prilaze vodi i hrani ja ih slikam sa blicom da osvetlim da bih njega videla jer je mrak. Iza sebe kod kontenjera osetim smrad. Okrenem se i vidim njega kako leži kao da spava u mraku. Dozivam ga i ne smem da priđem jer znam šta me čeka. Znam šta ću da ugledam. Sto puta sam slikala da bih ga osvetlila. Leži kao da spava. Po njemu muve, da li je otrovan ili samo pregažen autom uglavnom taj neko odvukao ga je do kontenjera iza zidića i tu ostavio da ne smeta gospodi raspaloj.

Dragana od prvobitnog šoka nije mogla da dođe sebi! Izbezumljena i ogorčena, žena se pitalo, ko, zašto i kako! Pitala se kako je moguće da ga neko ubije i odvuče do kontejnera, da se tamo raspada…

Tužna slika jednog nesrećnog kučeta nikoga nije ostavila ravnodušnim! Kako ćemo da rešimo ovakve učestale situacije?!

Ključ za rešavanje problema napuštenih životinja je u zaustavljanju napuštanja, što možemo raščlaniti na sledeća tri elementa: Odgovorno vlasništvo, sankcionisanje napuštanja i kontrola razmnožavanja vlasničkih pasa/mačaka. Možemo li bar da pokušamo!?

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstON SPREČAVA UTAJU POREZA I PRANJE NOVCA: Aki, pas tragač nanjušio 250.000 evra!
Sledeći tekstUŽASAVAJUĆE: U Italiji uginuo konj koji je na 36 °C vukao kočiju s turistima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime