Naslovna VESTI PSI STRAVIČNO ZANEMARIVANJE PASA: Pronađeno 5 štenaca koji su bili do te mere...

STRAVIČNO ZANEMARIVANJE PASA: Pronađeno 5 štenaca koji su bili do te mere zanemareni da nisu imali krzno na sebi!

0
stravicno zanemarivanje pasa petface

Stanovnik Vinelenda, u Nju Džerziju, vozio se jednog dana kada su iznenada ugledali najtužniji prizor, pet bolesnih pasa, bez dlake, svi zajedno na putu. Odmah je bilo očigledno da su ove jadne bebe napuštene, a čovek koji je naišao na njih nije mogao da ih ostavi tamo.

Čovek je brzo stupio u kontakt sa lokalnim skloništem za zaštitu životinja, koje je odmah poslalo službenika za kontrolu životinja da pokupi štence. Bili su u tako lošem stanju da je službenik skloništa odmah odlučio da ih vodi veterinaru, pre nego što ih odvede u sklonište. Bilo je jasno da im je potrebna medicinska pomoć. Svako od pet štenaca imalo je kožno oboljenje, infekciju oka, natečene noge, otvorene rane na celom telu. Takođe su bili neverovatno iscrpljeni i bilo je jasno da su pretrpeli veliko zanemarivanje.

PROČITAJTE I:

5 OSNOVNIH TIPOVA KARAKTERA kod pasa, recite nam kakav je vaš pas!

Nakon što ih je veterinar pregledao, štenci su odvedeni u sklonište, a osoblje i volonteri nisu mogli verovati svojim očima. Štenci su prošli toliko toga i pre svega im je bila potrebna ljubav i pažnja, naravno, pored sve medicinske nege.

-Svi su bili veoma slatki i zahvalni, čak i pod teškim bolovima koje su trpeli, mahali su repovima i lizali lica volontera, rekla je Ketrin Lari, doktorka u skloništu.

stravicno zanemarivanje pasa petface

Veterinari smatraju da su štenci stari oko pet meseci. Primaju mnogo tretmana i kupki za oporavak krzna, ali su bili na putu oporavka.

-Oni su na antibioticima, lekovima za oči i kupkama, a veterinar će ih proveravati svake nedelje, rekla je Lari.

Definitivno su bolje i svi se nadaju da će brzo ići iz skloništa. Sada se radi na tome da se pronađe onaj koji je uradio sve to nesrećnim štencima.

stravicno zanemarivanje pasa petface

Nadamo se da će oni koji su ovako zanemarili nesrećne štence biti pronađeni!

petface viber

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.