Naslovna VESTI MAČKE STRČNJACI KAŽU: Mace vole da leže u krilu svojih vlasnika, a razlozi...

STRČNJACI KAŽU: Mace vole da leže u krilu svojih vlasnika, a razlozi će vas raznežiti!

0
strucnjaci kazu petface

Stručnjaci za proučavanje ponašanja životinja otkrili su razloge zbog kojih mačke vole da se sklupčaju u krilu svojim vlasnicima. Ne sumnjivo je da mačke vole svoje vlasnike, ali sigurno postoje i još neki razlozi zbog koji se naše mace obožavaju sklupčati i umiljavati, pa slatko zaspati u našem krilu.

Stručnjaci su rekli da postoji više razloga od koji je prvi toplina. Mace ovožavaju da spavaju na radijatorima i toplim pećima, kao i da se razvlače i leškare na direktnom suncu. Tako da je upravo toplota jedan od razloga zbog kojih maca voli da se sklupča u našem krilu. Toplota našeg tela i odeće je nešto što maci prija i gde obožava da provodi vreme.

Nekim macama je primamljiva naša odeća, odnosno tkanina od koje je odeća napravljena. Tkanina je naročito interesantna za ležanje na njoj ako je topla i meka.

PROČITAJTE I:

Ako vaša maca OVO RADI, poručuje vam samo jedno – “VERUJEM TI”!

Pored ova dva razloga, postoji još jedan slađi i vlasnicima lepši razlog. Mačke vole krilo svojih vlasnika pošto im je potrebna pažnja i ljudski kontakt. Mačke prosto žude za pažnjom i maženjem, naravno kada njima to odgovara.

Postoji još jedan takođe važan razlog zbog kojeg mačke leže i spavaju u krilu svojih vlasnika. One se kraj vlasnika osećaju sigurno i vole miris svojih vlasnika. Neretko možemo zateći mačku da spava na našoj garderobi i to je još jedan dokaz ove tvrdnje.

Takođe, ovim postupcima mačke pokazuju svojim vlasnicima da im veruju i to je možda najvažniji razlog svega rečenog.

Spava li vaša maca u vašem krilu?

Izvor: Index.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAJMUNOVA UMETNOST: Kad pustiš majmuna da te istetovira! (VIDEO)
Sledeći tekstBor: Izbačena kod stare ciglane, sa demodeksom u kritičnoj fazi, da UMRE!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime