Naslovna VESTI USREĆITE vašeg ljubimca tako što nećete raditi ove stvari

USREĆITE vašeg ljubimca tako što nećete raditi ove stvari

0
stvari petface

Koliko god da želimo da nas ljubimci razumeju, oni ne mogu da nam kažu rečima šta misle. Mada, mogu da nam pokažu. Stručnjaci su dokazali da neki naši postupci, blago rečeno, nerviraju ljubimce. Navešćemo pet stvari koje oni baš ne vole.

stvari petface

Pročitajte još:
NOVI ZAKON: Nema više vezivanja pasa, posebno ukoliko su u boksu!

Nisu baš srećni kada ih grlimo!

Naravno da ćemo izraziti svoju ljubav prema psu, mački ili zecu, tako što ćemo ih zagrliti. Međutim, stručnjaci „Bow Wow“ kampa veruju da se kućni ljubimci tada osećaju zarobljeno i osećaju strah.

Budite odlučni šta želite od svog ljubimca!

Često se dešava da ljudi svojim ljubimcima određeno ponašanje dopuštaju u nekim situacijama, a nekad ne. Životinje to zbunjuje. Na primer, kada dođete svojoj kući, pas će skakati od sreće što vas vidi i vama će to biti u redu. Međutim, u nekoj drugoj situaciji ćete verovatno vikati na njega da to ne radi. Psima, kao i drugim životinjama, je to zbunjujuće, tako da probajte da budete određeniji.

stvari petface

Nemojte ih naglo buditi!

Budimo realni, ni mi ne volimo kada nas neko iznenada probudi. Zašto onda mislimo da je ljubimcima lepo kada to činimo? Stručnjaci kažu da psi što su stariji, čvršće spavaju, tako mogu loše da reaguju na naglo buđenje.

Promena stvari

Promene mogu da izazovu stres kod pasa koje mogu da prouzukuju probleme u ponašanju poput uništavanja nameštaja, cipela i drugo, lajanja, kopanja i drugih stvari koje nisu normalne u datom trenutku. Pokušajte, koliko god je to moguće, da ne menjate raspored vašeg psa.

Pročitajte još:
Živka je izgubila nogu, ali njeno HRABRO SRCE vas zove u pomoć!

stvari petface

Dovođenje novih ljudi

Ljubimcima je treba više vremena da se naviknu na strance, tako da nemojte da očekujete da odmah zavoli nekog koga prvi put vidi. Za njih je strašno što je neko nov došao kod vas jer je vaš dom za njih bezbedna zona. Probajte da ih upoznate dok ste na neutralnoj teritoriji.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.