Naslovna VESTI PSI SUBOTICA: SLOŽNI STANARI sklonili NAPUŠTENE ŠTENCE u zajedničke prostorije

SUBOTICA: SLOŽNI STANARI sklonili NAPUŠTENE ŠTENCE u zajedničke prostorije

0
Stanari sklonili napuštene štence

Pet štenaca ostavljeno na ulici. To i nije neka vest, s obzirom da se svakodnevno napušta i baca na ulicu stotine pasa i mačaka. Ali vest koja zaslužuje veliku pažnju jeste da su se stanari jedne zgrade u Subotice brzo složili da nemoćne štence sklone i smeste u svoje zajedničke prostorije. Gotovo jednoglasno, jer uvek ima neko ko je protiv. Ali to govori o njemu.

Bebe koje su izbačene na Radijalcu u Subotici vrlo brzo su pronađene i oglašen je poziv za pomoć. Volonterka iz Subotičkih njuškica je odmah otišla da pogleda kako da se štenci sklone i spasu. Zatekla je pravu strku u zgradi. Stanari su želeli da pomognu. Ubrzo su se dogovorili da štence smeste u zajedničke prostorije zgrade.

Pročitajte i ovo: DA LI JE OVO „BOŽJA VOLJA“? Monahinje izbacile mačiće ispred tuđe kuće!

Iz Subotičkih njuškica je stigao kavez pa su bebe sklonjene na sigurno i toplo. Da su provele noć na otvorenom, pitanje je koliko bi ih preživelo. Sutradan je jedna ženkica udomljena, a ostali su čekali da dobiju nove domove.

Stanari sklonili napuštene štence

Stanari su stalno obilazili štence i prilično razočarano se pitali kako je moguće da se ovako nešto dešava. Da neko izbaci na hladnoću i nevreme nedužna mala bića?

Pročitajte i ovo: AKO MOŽEŠ, TREBAO BI! Poruka koja je oduševila Zrenjanince!

Stanari sklonili napuštene štence

Odgovor je veoma jednostavan. Previše je onih koji se protive sterilizaciji. Previše je onih kojima je jednostavnije da bebe izbace na ulicu i da brigu prebace na nekog drugog ili da živote maih i velikih bića prepuste na milost i nemilost surovoj sudbini. Dok bude ovakvih ljudi, biće i mnogo uličnih pasa koji će jedva preživljavati, predstavljati opasnost po ljude, druge životinje i celu okolinu. A sve je veoma jednostavno.

Stanari sklonili napuštene štence

Srećom postoje i ljudi koji su svesni da je život neprocenjiv. Svaki život, ne samo ljudski već svakog živog bića. Stanari ove zgrade su pokazali šta to znači. Pokazali su da nije teško ne okrenuti glavu i praviti se da problem koji im je na kućnom pragu ne postoji. I zato njima jedno veliko BRAVO.

Stanari sklonili napuštene štence

A štenci… najnovija vest je takođe više nego lepa. Svi su udomljeni. Svi su dobili porodicu koja im je oduzeta a koja im nedostaje. Dobili su domove u kojima će biti voljeni i paženi, a to zaslužuje svaki pas na svetu.

Izvor:  Facebook Nina Stojanović

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA LI JE OVO „BOŽJA VOLJA“? Monahinje izbacile mačiće ispred tuđe kuće!
Sledeći tekstKAKVA LJUBAV: Maltretirani pitbul i slepo tele su nerazdvojni.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime