Naslovna VESTI PSI SUPER IDEJA: Beogradski maraton posato „pet friendly“ – trčiš sa psom i...

SUPER IDEJA: Beogradski maraton posato „pet friendly“ – trčiš sa psom i pomažeš napuštenima!

5
maraton sa psima petface

18.april je sada već dobro poznat dan svim Beograđanima koji vole zdrav život i rekreaciju. Ovogodišnji maraton okupiće polumaratonce, maratonce ali i one koji žele da trče populanru Trku zadovoljstva. Osim standardnih učesnika ove godine Beogradski maraton uključio je i one koji trče na četiri noge 😀
Naime, u saopštenju Link plusa pozvani su svi odgovorni vlasnici pasa koji ove godine žele da se priključe 28. SuisseGas Beogradskom maratonu.
„U okviru “Coca Cola” Trke zadovoljstva biće organizovana i šetnja odgovornih vlasnika pasa, koja ima za cilj promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama. Na startu trke čekaće vas volonteri koji će primati donacije u hrani za pse koji nisu imali sreće da postanu kućni ljubimci i život provode u prihvatilištima udruženja za zaštitu životinja“, navodi se u saopštenju!
Uslov za učešće u trci jeste da pas bude čipovan i vakcinisan protiv besnila, da se vodi na povocu, da ima korpu ako spada u kategoriju pasa za koju postoji ta zakonska obaveza i da vlasnici ponesu higijenske kesice i vodu za pse.  Veterinari Veterinarske ustanove “Veterina Beograd” pre početka trke proveriće čipove i pasoše svih pasa učesnika.
Trka se ponavljamo održava u subotu, 18. aprila, sa početkom u 10.10, a start trke je na raskrsnici u Bulevaru kralja Aleksandra i Kneza Miloša.
„Mesto okupljanja za vlasnike sa kućnim ljubimcima biće posebno obeleženo i nalaziće se u predstartnoj zoni u blizini Skupštine grada Beograda. Molimo vas da dođete malo ranije, kako biste bili spremni da na vreme krenete u šetnju sa svojim ljubimcem ili ljubimicom“, rekli su iz Link plus-a.
U trku će se uključiti i mnoge poznate i javne ličnosti, između ostalog gradski menadžer Goran Vesić, direktor Veterinarske ustanove „Veterina Beograd“ Budimir Grubić i direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić..
Dakle, psa na povodac, udobne patike i pravac na rekreaciju! Vidimo se na STARTU u subotu!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

5 KOMENTARA

  1. “Opasne pse mogu da šetaju samo punoletne osobe, sa povocem i brnjicom, psi se moraju čuvati u prostoru koji je zaključan i iz kog pas ne može da pobegne, mora da bude obeležen mikročipom i vlasnik psa mora da ima ispit socijalizacije koji izdaje Kinološki savez Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.